Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012

Πρέπει να υπάρχει και τσίπα κύριε Τσίπρα


Σε μια αμιγώς πολιτική ομιλία που απουσίαζε παντελώς το σχέδιο για την οικονομία και για την Ελλάδα και με τσιτάτα και συνθήματα από αυτά που ακούγαμε τις προηγούμενες δεκαετίες γι’ αυτό και καταστραφήκαμε, αναλώθηκε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα χθες το βράδυ στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρόεδρος Αλέξης επιχείρησε να δώσει ένα τόνο ενότητας στις συνιστώσες που άλλη γέρνει από τη μια και άλλη από την άλλη. Μίλησε για το σοσιαλισμό του 21ου αιώνα και για «ένα κόμματης κοινωνίας και όχι ένα κόμμα του κράτους και του συστήματοςνα φτιαχτεί ένα κόμμαεργαζομένων και όχι κόμμα ειδικών».
Έκανε λόγο για ρήξεις και μεταρρυθμίσεις, για καταγγελία του Μνημονίου και μια μάχη στο κατεστημένο. «Συγκροτούμε έναν πολιτικό φορέα δημοκρατικόσυμμετοχικόζωντανόΠουπρώτα θα παλεύει στο εσωτερικό του για να μην νικήσει η συντήρησηγια να μην γίνει ποτέκατεστημένο».
Είπε ότι είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν (ο Λαφαζάνης από κάτω μάλλον θα έβγαζε φωτιές) τονίζοντας:
«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη ευθύνηΣαν έτοιμοι από καιρόΑφού οι αναλύσεις και οιπροβλέψεις μας εδώ και χρόνια -όπως παραδέχονται όλοι πια εντός και εκτός Ελλάδας-δικαιώθηκαν πλήρωςμπορούμε να αναλάβουμε την διακυβέρνηση του τόπου».
Το κλειδί είναι η λέξη δικαιώθηκαν. Δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια έκαναν αναλύσεις και έπεσαν μέσα σε όλα. Το γεγονός ότι πριν μια εβδομάδα έλεγαν ότι δε θα πάρουμε τη δόση, ότι η κυβέρνηση ηττήθηκε, ότι η Ευρώπη μας εγκατέλειψε και άλλα πολλά που διαψεύστηκαν γρήγορα, δεν πτόησε το «αριστερό αγόρι»
Συνεχίζοντας την ομιλία του επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης και των κομμάτων που την υποστηρίζουν λέγοντας ότι «απέναντί μας έχουμε ένα κλειστό κύκλωμαΈνα κατεστημένο πουδε μπορεί να παράξει τίποτα καινούργιοτίποτα δημιουργικό.
Από το σύστημα προπαγάνδας του μνημονιακού κατεστημένουαπό αυτό το ενιαίο πια κέντροεκδοτώνκαναλαρχών και γραφείων επικοινωνίας των τριών μνημονιακών κομμάτωντοτελευταίο διάστημα εκπορεύεται το ίδιο μονότονο μήνυμαΑφού απέτυχαν να μαςαντιμετωπίσουν με τις ανιστόρητες θεωρίες τους περί των δύο άκρωνσήμερα μας λένε πωςθέλουμε να μοιάσουμε με κομμάτια του πολιτικού συστήματος που σήμερα καταρρέει και με τακόμματα του χθες».
Τώρα του φταίνε τα μίντια για τη θεωρία των άκρων. Ο Παναγούλης που απειλεί με λιντσαρίσματα δεν είναι άκρο; Ο άλλος που μίλαγε για «κουτσό» Σόιμπλε τι ήταν; Το στέλεχος που ζητούσε επανάσταση με τα όπλα στους δρόμους τι ήταν;
Όλοι οι άλλοι που μας απειλούν με επιστροφή στη δραχμή τι είναι; Και οι φίλοι του κ. Τσίπρα που ανέχονται τη μπαχαλοποίηση των πανεπιστημίων δεν είναι άκρα;
Πρότεινε σε όλους τους ψηφοφόρους «να εμπιστευτούν μία αριστερή κυβέρνησηΝαεμπιστευτούν μία δημοκρατική κυβέρνησημια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας».
Έχει χάσει κάθε μέτρο ο κ. Τσίπρας που θεωρεί εαυτόν μοναδικό δημοκράτη. Κι όλους τους άλλους τι τους θεωρεί δηλαδή;
Κατηγόρησε τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς και ιδίως το ΚΚΕ υποστηρίζοντας ότι «τηνεχθρότηταόμωςκαι ειδικά την εχθρότητα που προέρχεται από δυνάμεις της αριστεράςδενμπορούμε να κατανοήσουμεΜας προκαλεί θλίψη και πολλά ερωτηματικά η στάση της ηγεσίαςτου ΚΚΕΜας ενοχλείόμωςνα μας ασκείται κριτική από τα αριστερά μας με τα επιχειρήματατης δεξιάς».
Άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά τονίζοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση στηπραγματικότητα δε κυβερνάπαριστάνει ότι κυβερνάΑκολουθεί πιστά την γραμμή ό,τι πουν οιδανειστές».
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας είπε ότι σήμερα «ήρθε η ώρα όλοι μαζί να κάνουμε τοεπόμενο μεγάλο βήμαΓια το νέο κόμμα της αριστεράς και των δημοκρατικών δυνάμεωνΓια τονέο κόμμα του σοσιαλισμού του 21ου αιώνα».
Η ομιλία του λοιπόν γράφτηκε με τον τρόπο που θα άρεσε σε στελέχη όπως ο… Γιώργος Πάντζας. Γιατί στους ανθρώπους που είναι ρεαλιστές, που βλέπουν που πάει η οικονομία, η Ευρώπη και ο κόσμος, δε μπορεί να άρεσε. Ούτε μια πρόταση για το πώς αυτή η χώρα θα πορευτεί τα επόμενα χρόνια. Με τι λεφτά; Με τα πετρέλαια του Τσάβες;
Καμιά απάντηση στα κρίσιμα θέματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία. Τι γίνεται με τη βόμβα της λαθρομετανάστευσης; Τι γίνεται με τα πανεπιστήμια, με τους ανέργους; Πώς θα βρουν δουλειά όταν δε γίνονται επενδύσεις στην Ελλάδα κι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί τους υποψήφιους επενδυτές ότι θα τους στείλει στα δικαστήρια;
Πώς θα αποκαταστήσει τις αδικίες ο κ. Τσίπρας; Με τα δανεικά από τη Ρωσία;
Και το κυριότερο: Μιλά ο κ. Τσίπρας για επιστροφή στο λαό από αγνούς αγωνιστές της Αριστεράς. Είδε το ακροατήριό του; Αγνοί αγωνιστές είναι ο Κοτσακάς, η Κατσέλη, ο Αρσένης, η Σακοράφα, ο Κουρουμπλής, ο Μιχελογιαννάκης και όλοι οι πασοκοαναθρεμμένοι;
Πρέπει να υπάρχει και λίγη… τσίπα κύριε Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου