Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΜΟΣΧΑ: ΚΡΙΣΗ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ! Δηλώσεις εκπροσώπου του Β.Πούτιν για κρίση "Μέχρι το 2016" και ... κυβέρνηση Καραμανλή!


Συνέχεια της μεγάλης κρίση και της εξαθλίωσης στην Ελλάδα τουλάχιστον μέχρι το 2016 προβλέπει η Ρωσία, η οποία δεν δείχνει να συμμερίζεται την αισιοδοξία των κυβερνώντων ότι "Το 2013 τελειώνει η οικονομική κρίση". Δεδομένου αυτού του γεγονότος ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, αρμόδιος για θέματα διεθνούς πολιτιστικής συνεργασίας, Μιχαήλ Σβιντκόϊ στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα ζήτησε να αναβληθεί το πολιτιστικό έτος Ελλάδας-Ρωσίας που είχε συμφωνηθεί να είναι το ... 2014.
"Εκτιμώντας τις πολύ υψηλές  πολιτιστικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας, αλλά και εκφράζοντας την πλήρη κατανόηση των προσωρινών οικονομικών δυσκολιών της Ελληνικής Δημοκρατίας, προτείναμε στους έλληνες μας συνεργάτες να αναβάλουμε το πολιτιστικό έτος της Ελλάδας στη Ρωσίας και της Ρωσίας στην Ελλάδα για δύο χρόνια – μέχρι 2016 αντί για το 2014,όπως είχαν συμφωνήσει ο Πρόεδρος της Ρωσίας και ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής" είπε ο Μιχαήλ Σβιντκόϊ και σίγουρα μόνο τυχία δεν είναι και η αναφορά του στον "πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή" και στην "κυβέρνηση Καραμανλή".
Πολλοί στην ρωσική πρωτεύουσα εκτός του γεγονότος ότι εκτιμούν τον πρώην πρωθυπουργό ως την κορυφαία ελληνική πολιτική προσωπικότητα, ταυτοχρόνως θεωρούν ότι σύντομα θα κληθεί να παίξει ενεργό ρόλο στην ελληνική πολιτική σκηνή. Οι Ρώσοι αξιωματούχοι, ποτέ δεν αναφέρουν "τυχαία" τα ονόματα στις δηλώσεις του, ειδικά ένας εκπρόσωπος του Β.Πούτιν!
Η ελληνική πλευρά συμφώνησε και έτσι, "έστω δια της πλαγίας", πληροφορούμαστε ότι η νυν κατάσταση εξαθλίωσης και πιθανότατα και ακόμα χειρότερη, θα εξακολουθήσει να υπάρχει για τέσσερα χρόνια ακόμα, αν σκεφθούμε ότι τώρα έχουμε 2012 και βέβαια δεν θα ... "ξημερώσει" αυτόματα την πρώτη ημέρα του 2013.
Γενικά η Ρωσια είναι πολύ απαισιόδοξη για την εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα και οι Ρώσοι ιθύνοντες δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.
Mόλις σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο και την εφημερίδα Le Figaro εμφανίζεται εξαιρετικά προβληματισμένος για την Ελλάδα και τον ρυθμό λήψης αποφάσεων στην ΕΕ
"Καμιά φορά μας φαίνεται ότι οι ευρωπαίοι εταίροι μας δεν διαθέτουν ενέργεια και βούληση για να πάρουν αποφάσεις... Οι εταίροι μας στην Ευρώπη μοιάζουν να βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη συμφωνία. Το σημαντικό είναι να μην αργήσουν πάρα πολύ".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου