Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

CITI & CAPITAL ECONOMICS "Εκτός ευρώ η Ελλάδα λόγω Γερμανίας μέχρι το τέλος του 2013 ακόμα και αν ληφθεί η δόση"!


Στην θέση τους ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη μέχρι τα μέσα του 2013, επιμένουν το Citi Group και η Capital Economics. Το πρώτο σε εκθεσή του επαναλαμβάνει ότι υπάρχει πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη κατά 60-90%, μέχρι το τελος του 2013, ως απόρροια της έλλειψης ρευστότητας και την δημιουργίας ασφυκτικής κατάστασης στην ελληνική αγορά, ενώ και η Capital Economics, ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά κεφάλαια, αναφέρει ότι "Η ελληνική έξοδος είναι αναπόφευκτη, λόγω της άρνησης της Γερμανίας να προχωρήσει σε νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αφού η προηγούμενη αποδείχθηκε ανεπαρκής"..
Μάλιστα ο Ben May αναλυτής της ετιρείας αναφέρει ως έναν "επίδεσμο κι όχι θεραπεία για την ασθένεια από την οποία πάσχει η Ελλάδα, την εκταμίευση της δόσης", όπως ακριβώς έχει ήδη έχει σημειώσει το defencenet.gr: Δεν αρκεί η δόση, η οποία σε τελική ανάλυση απλά θα αυξήσει το χρρέος και δεν πρόκειται να ανισχύσει την ανάπτυξη. 
Ο αναλυτής αναφέρει οτι "ΠΙθανόν κάποια στιγμή  ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι της τρόικα θα συμφωνήσουν για την εκταμίευση της δόσης, ωστόσο όχι και για το μείζον ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Σε μακροπρόθεσμη βάση, η μείωση των επιτοκίων δανεισμού ή η αλλαγή των στόχων για τα μακροοικονομικά μεγέθη είναι απίθανο να βοηθήσουν τη χώρα", σημειώνει ο May χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά ως "ημίμετρα" τα όσα εναλλακτικά προωθούν οι Ευρωπαίοι, προκειμένου να αποφύγουν ένα νέο «κούρεμα», δεδομένης της άρνησης του Βερολίνου.
Η Capital Economics σημειώνει ότι "Θέση μας είναι ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη μέχρι τα μέσα του 2013, με κυριότερο παράγοντα που θα οδηγήσει σε αυτή την εξέλιξη, την άρνηση της Γερμανίας για νέο «haircut» στο ελληνικό χρέος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου