Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Καραμανλής: Δεν υπάρχει πάγκος στο πολιτικό προσωπικό.



Αυτό φέρεται να είπε παλιότερα στον δημοσιογράφο κ. Τράγκα ο πρώην πρωθυπουργός κ. Καραμανλής,όπως ο ίδιος ο κ. Τράγκας αποκάλυψε σήμερα το πρωϊ στον ραδιοφωνικό σταθμό real fm. Συγκεκριμένα, κατά τον κ. Τράγκα,όταν ο ίδιος ρώτησε τον πρώην πρωθυπουργό γιατί δεν προχωρά σε αλλαγές στα...
πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Καραμανλής του απάντησε ότι δεν υπάρχει πάγκος.

Αν αληθεύει η πιο πάνω διαπίστωση από τον κατ’ εξοχήν πιο αρμόδιο, δηλαδή από τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό της χώρας, για την κατάσταση αυτή, αυτό καταδεικνύει το αδιέξοδο ενός κλειστού και στεγανού πολιτικού συστήματος. Αυτό δείχνει ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια παγιωμένη πολιτική ολιγαρχία, με τα πολιτικά της τζάκια, τους γόνους, τους απογόνους,τα πολιτικά συμφέροντα και διάφορους παρατρεχάμενους για τα «θελήματα», η οποία δεν ανανεώνεται με νέα και ικανά πρόσωπα.

Είναι φυσικό να μην υπάρχει πάγκος στην ελληνική πολιτική σκηνή, αφού δεν λειτουργεί μια ανοικτή δημοκρατία μέσα στην ελληνική κοινωνία, από την οποία θα μπορούσαν να αναδειχτούν νέα πολιτικά ταλέντα. Αντιθέτως, λειτουργεί μια ολιγαρχία, τα μέλη της οποίας πάγια εναλλάσσονται στις θέσεις εξουσίας και νομής της κοινωνίας.

Όμως, μια απονεκρωμένη από τα ικανά της μέλη κοινωνία, δεν έχει μέλλον, αν δεν υπάρξουν το ταχύτερο οι κατάλληλες αλλαγές ώστε να αναζωογονηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου