Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Οριστικά στο άρμα της Γερμανίας η Ελλάδα…


Πανηγυρίζουν οι Γερμανοί και οι Έλληνες συνεργάτες των Γερμανών μετά τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup, αν και προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους για να μην προκαλέσουν με τον ενθουσιασμό τους. Οι μεν Γερμανοί διατηρούν στο ακέραιο τα κέρδη τους και θέτουν οριστικά την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό κάτω από τη δική τους επιτήρηση και εκμετάλλευση, οι δε Έλληνες συνεργάτες τους πανηγυρίζουν γιατί κέρδισαν αρκετό χρόνο τουλάχιστον  μέχρι το 2020 (και βλέπουμε) για να διατηρήσουν το πελατειακό σύστημα που τους εξασφαλίζει τη νομή της ελληνικής κοινωνίας.
Η Γερμανία, εκτός των άλλων, κατάφερε, αντί να “κουρευτούν” τα διακρατικά χρέη της Ελλάδας, όπως ζητούσε το ΔΝΤ, τουναντίον αυτά να αυξηθούν κατά 63 δις ευρώ που είναι νέο δάνειο για την επαναγορά ομολόγων. Η ελληνική πολιτική τάξη από το άλλο μέρος, εξασφαλίζει διαρκή εξουσία πάνω στους Έλληνες και οι κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες εξασφαλίζουν, μαζί με τους δανειστές, την οικονομική συνεκμετάλλευση της κοινωνίας και του δημοσίου πλούτου.
Αν νομίζει κανείς ότι θα επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη με αυτό τον τρόπο είναι βαθιά νυχτωμένος. Ανάπτυξη χωρίς να αναδειχθεί νέα παραγωγική οικονομική τάξη από τα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας με πατριωτικό και κοινωνικό προσανατολισμό δεν πρόκειται να υπάρξει.
Για να επιτευχθεί όμως αυτό θα πρέπει να αλλάξουν οι θεσμοί ώστε να περάσει η πολιτική εξουσία στα χέρια της κοινωνίας και όχι σε μια εξωκατευθυνόμενη  πολιτική ολιγαρχία, όπως είναι σήμερα.
Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου