Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Vydíraj i Češi! ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΕΧΟΙ! Έμαθαν ότι είμαστε "μπανανία" και εκβιάζουν με την δόση για την απελευθέρωση κατασκόπων!


Θέμα εθνικής κυριαρχίας τέθηκε ξαφνικά κατά τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες την Παρασκευή, από την απαίτηση του πρωθυπουργού της Τσεχίας ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Πετρ Νέτσας προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να αφεθούν ελεύθεροι δύο Τσέχοι, οι Μάρτιν Πέζλαρ και Ιβάν Μπούχτα, που είχαν συλληφθεί στις 9 Σεπτεμβρίου για κατασκοπεία στην Λήμνο και στην κατοχή τους είχε βρεθεί πλούσιο οπτικό υλικό από τις περισσότερες στρατιωτικές εγκαταστάσεις του νησιού, μεταξύ των οποίων και των επάκτιων πυραυλικών συστημάτων MM-40 Exocet στο Μούδρο!
 
Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας σε μία απειλητική για την Ελλάδα προσέγγιση του όλου θέματος, ζήτησε από τον Α.Σαμαρά «να εξασφαλίσει ότι οι ελληνικές αρχές θα δώσουν προσοχή στο θέμα, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε παρεξήγηση που θα μπορούσε να βλάψει τις διμερείς σχέσεις» εννοώντας ότι αν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι δύο κατηγορούμενοι για κατασκοπεία, δεν θα συναινέσει στο να δοθεί η δόση των 31,5 δισ. στο Eurogroup! 
 
Ο πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους άσκησε επίσης πίεση στον έλληνα ομόλογό του Κάρολο Παπούλια και πλέον τίθεται θέμα του αν η Ελλάδα είναι μπανανία που θα υποκύψει ακόμα κα έναντι της Τσεχίας (!) ή χώρα που εν πάση περιπτώσει διατηρεί κάποια ίχνη αξιοπρέπειας.
 
Οι διωκτικές αρχές και ο εισαγγελές λένε ότι οι δύο Τσέχοι είχαν αποτυπώσει με αξαιρετική ακρίβεια, όλα τα μέτρα φύλαξης των στρατοπέδων και τις οδικές προσβάσεις σε αυτά.
 
Σήμερα ομάδα περίπου 150 ατόμων πραγματοποίησε διαδήλωση διαμαρτυρίας σήμερα μπροστά από την ελληνική πρεσβεία στην Πράγα, ζητώντας την απελευθέρωση των δύο Τσέχων κατηγορούμενων για κατασκοπεία στην Ελλάδα, οι οποίοι είχαν συλληφθεί να φωτογραφίζουν απόρρητες εγκαταστάσεις στην Λήμνο. ΟΙ δύο Τσέχοι ειδικεύονται στον σχεδιασμό στρατιωτικών βιντεοπαιχνιδιών συνελήφθησαν, είχαν δηλαδή άριστο άλλοθι.
Αν κριθούν ένοχοι, κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε κάθειρξη 20 ετών, αλλά δυστυχώς σπάνια στην Ελλάδα επιβάλλονται πλέον τέτοιες ποινές σε κατηγορούμενους για κατασκοπεία.
Στην Πράγα, υπέβαλαν επίσης στους υπαλλήλους της πρεσβείας αίτημα με 21.000 υπογραφές για την απελευθέρωσή τους. Ιδού και η αφίσα της εκδήλωσης:
Μετά τη σύλληψή τους, οι δύο Τσέχοι είχαν πει στην ελληνική αστυνομία ότι σχεδιάζουν το «Arma 3», ένα φουτουριστικό βιντεοπαιχνίδι βολών και μάχης (shoot them up) που θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος και του οποίου η δράση λαμβάνει χώρα στα νησιά της Λήμνου και του Άη Στράτη, που διαθέτουν και τα δύο μεγάλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Ο εργοδότης τους, η εταιρεία Bohemia Interactive Studio, διαβεβαίωσε ότι οι δύο άνδρες ήταν σε διακοπές στην Ελλάδα, άρα δεν είχαν κανένα λόγο να εργάζονται.
 
Όπως αναφέρουν στο defencenet.gr πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών, πολλές φορές η τουρκική υπηρσία πληροφοριών χρησιμοποιεί άτομα με τέτοιο ακριβώς προφίλ, όπως οι συλληφθέντες, για να μπορέσει να αποκτήσει πρόσβαση σε λεπτομέρειες των ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων, αφού οι δορυφόροι μπορούν να αποτυπώσουν πολλά, αλλά όχι τα κενά στην ασφάλεια των στρατοπέδων που θέλουν κοντινή φωτογράφιση. Παλιότερα είχαν συλληφθεί Ολλανδοί, Ουκρανοί, Πολωνοί, Βρετανοί κλπ που υποδύονταν τους plane spotters (χομπίστες αεροφωτογραφιών), οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις είχαν αποδειχθεί πράκτορες των Τούρκων αποδείχθηκαν.
 
Σε οποιαδήποτε περίπτωση, είναι πραγματική ξεφτίλα οι ηττημένοι του ψυχρού πολέμου και αυτοί που έσκυψαν το κεφάλι στον Χίτλερ χωρίς να ρίξουν ούτε μία σφαίρα το 1936, να εκβιάζουν τους νικητές και να προσπαθούν να επιβάλλουν την κατάργηση του ελληνικού νόμου...
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου