Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Μη δέχεστε δώρα από αυτούς που σας κατέστησαν πτωχούς. Το κάνουν για να σας αρπάξουν την ψήφο.




Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός ΓΑΠ, που εκτελεί τις σκληρές εντολές της τρόϊκας, αναισθήτως φερόμενος προς τις φτωχές τάξεις, ανίσως διαχειριζόμενος τα βάρη που φορτώνει στους υπηκόους του και αναδιανομεύς της φτώχιας στην Ελλάδα, αντιλαμβανόμενος, την σκληρή στάση των απογοητευμένων ψηφοφόρων απέναντι στον ίδιο και στο κόμμα του, αναλαμβάνει δράση ο ίδιος για να σηκώσει το βάρος της «κοινωνικής» επαφής με τους πολίτες, ενόψει των εκλογών της τοπικής αυτοδιοικήσεως. Για την υλοποίηση αυτού του στόχου του, αποφάσισε να δώσει την Δευτέρα διακαναλική συνέντευξη προς τους δημοσιογράφους. Στόχος του, λέει, είναι αφενός να στηρίξει την πολιτική πού ασκείται, σε σχέση με το μνημόνιο, αλλά και να ενισχύσει τις πολιτικές επιλογές για τις δημοτικές εκλογές, τις οποίες ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει ως ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Θα ισχυρισθεί ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα και θα επιχειρήσει να αναδείξει το κοινωνικό προφίλ της κυβέρνησης για την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων. Όλα αυτά λίγο πρίν από τις εκλογές για να υφαρπάξει τις ψήφους των αφελών και των πτωχών, πληρώνοντας για την κάθε μία, μέσα σε περίοδο λιτότητας και αφαιμάξεως μισθών και συντάξεων, από 100 έως 300 ευρώ, σε 500.000 ανθρώπους. Επομένως λεφτά υπάρχουν και μπορούμε να τα μοιράζουμε αφειδώς και πονηρώς εξαγοράζοντας συνειδήσεις.
Κάτι παρόμοιο έγινε πρίν από ένα χρόνο περίπου όταν κάτω από συνθήκες βαθειάς απογοήτευσης και έντονου προβληματισμού, επιτρέψαμε στον Παπανδρέου, τον Πάγκαλο, τον Παπακωνσταντίνου και τα άλλα… παιδιά, να γίνουν κυβέρνηση και να πάρουν τις τύχες ενός ολόκληρου λαού στα χέρια τους. Μία κυβέρνηση άκρως επικίνδυνη για τα Εθνικά μας θέματα, μία κυβέρνηση που καθυπόταξε την χώρα εις τα δεσμά του ΔΝΤ, μία κυβέρνηση που κατέστησε φτωχότερους τους φτωχούς, αφαιμάσσοντας τις ισχνές αποδοχές και συντάξεις τους αναίσχυντα, μία κυβέρνηση που δεν αγγίζει τον πλούτο των ιατρών, δικηγόρων, μηχανικών και ελευθέρων επαγγελματιών και τόσων άλλων μεγαλοσχημόνων που δηλώνουν εισοδήματα λιγότερα και από τον δημόσιο υπάλληλο, μία κυβέρνηση που στα σπλάχνα της έχει στελέχη που κατά το παρελθόν υπήρξαν υπουργοί οι οποίοι «βοήθησαν» στην πτώχευση της χώρας, μία κυβέρνηση με ισχυρό προπαγανδιστικό μηχανισμό στηριζόμενο σε διεφθαρμένους και διαπλοκομένους δημοσιογράφους και τα αφεντικά τους, μία κυβέρνηση πού όπως είπε βουλευτής της πήρε μίζα, μία κυβέρνηση που εκτελεί εντολές τις οποίες λαμβάνουν άλλοι έξωθεν της χώρας και ερήμην των Ελλήνων.

Φτάνει πιά. Τιμωρείστε τους. Δείξτε ότι δεν δέχεστε δώρα από αυτούς που σας κατέστησαν πτωχούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου