Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Παπανδρέου: "Μάγκας με κοντά ποδάρια ο Σαμαράς"

Σκληρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρο της Αντώνη Σαμαρά, χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς και μιλώντας για "μαγκιές με πολύ κοντά ποδάρια" εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός την Κυριακή (17/10) μιλώντας στη Λάρισα.

Ο Γ.Παπανδρέου χαρακτήρισε το διακύβευμα των εκλογών πολιτικό και εμφανίστηκε πεπεισμένος, ότι οι πολίτες -ακόμη και όσοι διαφωνούν- αναγνωρίζουν το δίλημμα να πάει μπροστά η χώρα και κερδίσει ξανά την ανεξαρτησία της ή να οπισθοδρομήσει: "Λεφτά υπάρχουν", είπε ο πρωθυπουργός, "μακάρι να είχαμε τον χρόνο, να μας φέρουν χρήματα όλα αυτά τα μέτρα που πήραμε για να μην χρειαστεί να ζητήσουμε θυσίες από τα συνήθη υποζύγια. Τους μισθωτούς και συνταξιούχους. Αλλά δεν μας δόθηκε ο χρόνος. Όμως τα μέτρα που πήραμε θα επιτρέψουν να αποκαταστήσουμε όσους πονέσαμε και θα καταφέρουμε να μεταφέρουμε σταδιακά αλλά σταθερά τα βάρη εκεί όπου πραγματικά υπάρχει πλούτος και χτυπώντας τη σπατάλη" τόνισε.
Η Γ.Παπανδρέου, έκανε εκτενή αναφορά στην επιτυχημένη προσπάθεια που εξασφάλισε 1 δισ. ευρώ από την περιστολή της σπατάλης στο Δημόσιο, στη δικαιότερη φορολόγηση στις μεγάλες περιουσίες και τις offshore, τα σκάφη και τα πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία η κυβέρνηση Καραμανλή άφησε όπως είπε, στο απυρόβλητο επιδιδόμενη σε όργιο σπατάλης και πάρε δώσε με ιερομόναχους - κτηματομεσίτες:
"Δεν είμαι ούτε Καραμανλής, ούτε Σαμαράς", είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου. "Εμείς δεν υποσχόμαστε να μηδενίσουμε το έλλειμμα μέσα σε ένα χρόνο. Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην ξαναζήσουμε αυτό που ζήσαμε τον τελευταίο χρόνο και να έχει η Ελλάδα ένα όνομα σεβαστό και με αξιοπρέπεια. Έτσι θα χτυπήσουμε την εξάρτηση. Παλεύουμε για την ανεξαρτησία αυτής της χώρας ώστε να μην χρειάζονται δάνειες δυνάμεις. Παραλάβαμε μία χώρα σε συνθήκες κατάρρευσης και είχαμε πατριωτικό καθήκον να την σταματήσουμε", πρόσθεσε.
Στην ομιλία του χαρακτήρισε ευκαιριακή την πολιτική της Ν.Δ. η οποία όπως είπε, περίμενε να σκάσει η βόμβα που άφησε, στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης και πλέον ποντάρει στην αποτυχία των προσπαθειών για τη διάσωση της χώρας για μικροκομματικούς λόγους, ξεχνώντας το συμφέρον της Ελλάδας.
Τόνισε δε, απαντώντας στην κατηγορία περί διασυρμού της χώρας από τον Α.Σαμαρά, ότι εάν η Ν.Δ. θέλει να μάθει ποιός είναι υπεύθυνος για αυτό, ας ρωτήσει οποιονδήποτε στο εξωτερικό, εάν - είπε- τους μιλάει κανείς ακόμη: "Και αν θέλουν να μάθουν πώς διασύρθηκε η Ελλάδα, ας ρωτήσουν τον κ. Καραμανλή, αν μιλήσει ποτέ" σχολίασε.
Η απάντηση της Ρηγίλλης
Απαντώντας στον Γ.Παπανδρέου, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε: "Ο πρωθυπουργός, που χαρακτήρισε την Ελλάδα "διεφθαρμένη χώρα", στις Συνόδους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ -την ίδια στιγμή- ο υπουργός του επί των Οικονομικών, παρομοίαζε τη χώρα μας με 'Τιτανικό', δεν είναι ο πλέον κατάλληλος για να δίνει μαθήματα υπευθυνότητας και συνέπειας στην Αξιωματική Αντιπολίτευση".
Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι "η Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά, είναι η παράταξη που ασκεί υπεύθυνη κριτική υπέρ του συμφέροντος του ελληνικού λαού και, ταυτόχρονα, διατυπώνει συγκροτημένες και ρεαλιστικές προτάσεις, για να βγει η χώρα μας από την κρίση."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου