Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ύψωσαν πανώ στη Βουλή




Σε ανάρτηση πανώ στο προαύλιο της Βουλής προχώρησαν οι επικεφαλής του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον αποκλεισμό τους από τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Το πανώ έγραφε: «NAI» ΣΤΗΝ ΟΜΟΨΥΧΙΑ. «ΟΧΙ» ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ.

Σε γραπτή τους δήλωση οι κ.κ. Δημαράς και Οικονόμου υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός συμπεριφέρεται σαν «Λουδοβίκος» και καλεί στο Μέγαρο Μαξίμου πολιτικούς φορείς και αρχηγούς «αλα κάρτ».

Υπενθυμίζουν ότι το «Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών» είναι πολιτικό κόμμα που δραστηριοποιείται και εκπροσωπείται στη Βουλή και αναρωτιούνται «από που κι ως που ο πρωθυπουργός διακρίνει τα νόμιμα κόμματα σε "πράσινους" και "βενετούς", σε αρεστούς και μη αρεστούς». «Δικαίωμά του δεν είναι» υποστηρίζουν οι βουλευτές, κάνοντας λόγο για αυθαιρεσία με προφανή μικροκομματικά κίνητρα που κουρελιάζουν τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς, ενώ υποστηρίζουν ότι ο κ. Παπανδρέου πρέπει να απολογηθεί γιατί «το μόνο που είναι κυρίαρχος είναι το σπίτι του».

Προς στιγμήν, πάντως, προκλήθηκε ένταση, όταν ο φρούραρχος και η ασφάλεια της Βουλής προσπάθησαν να απωθήσουν δημοσιογράφους που έσπευσαν να παρακολουθήσουν την πράξη των βουλευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου