Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Έρχεται η «Κάρτα του Πολίτη»


Στην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση του σχεδίου για την «Κάρτα του Πολίτη» που θα αντικαταστήσει σταδιακά την αστυνομική ταυτότητα.
 Η νέα κάρτα θα έχει σχήμα πιστωτικής και θα είναι εφοδιασμένη με «έξυπνο» τσιπ. Το απόγευμα πραγματοποιείται σύσκεψη για το θέμα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και με τη συμμετοχή έξι συναρμόδιων υπουργών.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Εθνους», η Κάρτα του Πολίτη θα έχει σχήμα πιστωτικής και θα είναι εφοδιασμένη με ένα «έξυπνο» τσιπ στο οποίο θα ενσωματωθούν ο αριθμός δημοτολογίου κάθε πολίτη, το ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ, καθώς και ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητας. Στη μία όψη της κάρτας θα υπάρχει φωτογραφία του κατόχου και δακτυλικό αποτύπωμα.
Με την εισαγωγή του σειριακού αριθμού και του κωδικού πρόσβασης που θα τη συνοδεύει, θα επιτρέπεται στον πολίτη, η πρόσβαση μέσω διαδικτύου στον ιατρικό του φάκελο, στα στοιχεία που αφορούν την περιουσία του κτλ.
Έκδοση σε δύο φάσεις
Η έκδοση της κάρτας θα γίνει σε δύο φάσεις. Στην πρώτη θα εκδοθεί για πολίτες άνω των 18 ετών και στη δεύτερη φάση για τις ηλικίες 12 έως 18 ετών. Κατά προτεραιότητα, στο πλαίσιο Κοινοτικού Κανονισμού θα εκδοθεί η Κάρτα του Μετανάστη, μέχρι τον Μάιο του 2011.
Η προετοιμασία θα γίνει από το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και η έκδοση θα υλοποιηθεί στις υποδομές του υπουργείου Προστασίας Πολίτη. Το κόστος έκδοσης κάθε κάρτας υπολογίζεται στα 5 ευρώ. Η χρηματοδότηση για την υλοποίηση του προγράμματος θα καλυφθεί από κοινοτικούς πόρους.
ΠΗΓΗ: Έθνος
Η εποχή του ηλεκτρονικού φακελώματος αρχίζει πλέον επίσημα και με την υπογραφή -ποιας άλλης;- της κυβέρνησης Παπανδρέου. Σε μία εποχή που το Κράτος αδυνατεί να κρατήσει μυστικές και τις πιο απόρρητες πληροφορίες ύψιστης εθνικής σημασίας (όπως για παράδειγμα τα αμυντικά μας προγράμματα που ελαφρά τη καρδία παραχώρησε στην Τρόικα ο κ. Βενιζέλος), σε μία εποχή που η ΕΥΠ καρατομείται και το διπλωματικό σώμα μειώνεται δραματικά, σε μία εποχή που ακόμα και τα τηλέφωνα των πρωθυπουργών πέφτουν θύματα υποκλοπών, αυτό που μάρανε τη σχεδόν χρεοκοπημένη Ελλάδα ήταν να εφοδιαστεί με “εξυπνο τσιπ”.
Τώρα θα μπορεί ο κάθε επιτήδειος -είτε ανήκει σε επίσημο κρατικό θεσμό, είτε όχι- να παρακολουθεί την κάθε μας κίνηση, την κάθε μας συναλλαγή με τη Δημόσια Διοίκηση, το ιατρικό μας ιστορικό, την περιουσία μας και ποιος ξέρει πόσα άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα…
Μετά τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα (μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, αποζημιώσεις) η “εντολοδόχος” κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου έβαλε στο μάτι και τα ατομικά δικαιώματα… Αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει έτσι… Ο χρόνος μετράει εις βάρος μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου