Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου

Ο κύβος ερρίφθη. Η πιθανότερη ημερομηνία πρόωρων εκλογών θα είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η 12η Δεκεμβρίου. Ο πρωθυπουργός δηλώνει πως η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι μονόδρομος.

Μία ακόμη εφημερίδα, "ΤΑ ΝΕΑ" δείχνει με το πρωτοσελιδό της ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει πάρει την απόφασή του. Οι εκλογές θα είναι εξπρές και αναμένεται να εξανληθούν όλα τα περιθώρια που δίνει το Σύνταγμα, δηλαδή τουλάχιστον 23 μέρες. Οι δημοσκοπήσεις που ήρθαν στο Μαξίμου σύμφωνα με τα ΝΕΑ, κάνουν λόγο για συσπείρωση της βάσης του ΠΑΣΟΚ μετά το δίλλημα του Πρωθυπουργού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ανοίξει η ψαλίδα με την Ν.Δ.

Επίσης, κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν πως το μπόνους των 10 εδρών που δίνει στο πρώτο κόμμα ο εκλογικός νόμος του Παυλόπουλου σύμφωνα με τον οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογές, θα δώσει μια άνετη πλειοψηφία στο ΠΑΣΟΚ.

ΝΔ: 'Ετοιμοι όποτε και αν γίνουν οι εκλογές
Η ΝΔ μπορεί να μην ζητάει εκλογές και να δηλώνει πως είναι κόμμα ευθύνης, ωστόσο τονίζει κατηγορηματικά πως είναι έτοιμη όποτε και να γίνουν οι εκλογές και ετοιμάζει ήδη την αντεπίθεσή της. Ένα πρώτο δείγμα θα πάρουμε την Δευτέρα το βράδυ, στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που θα δώσει ο Πρόεδρος της ΝΔ στο MEGA και τον Γιάννη Πρετεντέρη.

Η Ρηγίλλης σε κάθε ευκαιρία θα κάνει λόγο για εκβιαστικά διλλήματα που θέτει ο Πρωθυπουργός, θα τον κατηγορήσει ότι δραπετεύει καθώς είδε ότι η πολιτική που ακολούθησε είναι αδιέξοδη, ενώ δεν πέτυχε κανένα στόχο και θα το θέσει προ των ευθυνών του για την απόφασή του να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές με την οικονομία να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου