Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Πλήρης επιβεβαίωση: Διεφθαρμένοι τραπεζίτες πίσω από το σκάνδαλο Καρούζου. Γι’ αυτό δεν έβγαζε ουδείς άχνα.


20130202-125708.jpgΑΓΟΡΑΖΑΝ (ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΑ) ΑΚΙΝΗΤΟ 4,9 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΑΓΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ 24 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ!! Που είπαμε ότι πάνε τα λεφτά της δανειακής;
Να το ξαναπούμε; Ο Ελληνικός λαός γονατίζει, η πατρίδα ξεπουλιέται κάτω από την απόλυτη ομερτά.
Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε και προσωπικά την αντίδραση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη μετά από αυτές τις εξελίξεις. Λογικά, θα πρέπει να βγει στα κάγκελα και να απαιτήσει παραδειγματική τιμωρία. Έτσι κύριε πρόεδρε; Θυμάστε τι γράφαμε;
Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος από την Ζούγκλα.
Ξεχασμένες προειδοποιητικές επιστολές, αγοραπωλησίες παράνομων ακινήτων αλλά και αμελείς (;) τραπεζικοί υπάλληλοι, συνθέτουν το παζλ των σκανδαλωδών χρηματοδοτήσεων που εξασφάλιζε ο Όμιλος του –προφυλακισμένου πλέον- επιχειρηματία Ιωάννη Καρούζου από τα πιστωτικά ιδρύματα.
Ήδη οι εισαγγελικές Αρχές έχουν τοποθετήσει στο «κάδρο» των ερευνών, τις «ύποπτες» 
χρηματοδοτήσεις εκατομμύριων ευρώ και τις αγοραπωλησίες των ακινήτων με παραποιημένα στοιχεία.
Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες καθώς ήδη έχει ζητηθεί ο πλήρης κατάλογος των τραπεζικών στελεχών αλλά και των υπαλλήλων που επιθεώρησαν (;) τα ακίνητα και ενέκριναν την εκταμίευση υπέρογκων δανείων. Θεωρείται δε σίγουρο ότι άπαντες οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις.
Τα δάνεια της Κύπρου
Τόσο το 2007 όσο και το 2009 ο μεσίτης, Ιωσήφ Λιβανός, είχε φροντίσει να γνωστοποιήσει στους επικεφαλής αλλά και τους μετόχους της Τράπεζας Κύπρου και της Τράπεζας Αττικής τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε ο κ. Καρούζος και οι συν αυτώ.
Στις 9 Οκτωβρίου 2009 ο Λιβανός, με επιστολή προς τον Γενικό Διευθυντή της Τράπεζας Κύπρου κ. Μίλτο Κριγόριαν, προειδοποιούσε την τράπεζα ότι χρηματοδοτούσε με δάνειο την απόκτηση ενός ακινήτου στην περιοχή της Γλυφάδας για το οποίο επίκειται ανάκληση της οικοδομικής άδειας.
Η μεσιτική εταιρεία του Λιβανού, ονόματι JEM International, ήταν σε θέση να γνωρίζει τέτοιου είδους λεπτομέρειες καθώς είχε αναλάβει την προώθηση- μίσθωση τριών οικοπέδων που άνηκαν στον Ιωάννη Καρούζο και τις εταιρείες του.
Ήδη βέβαια από το 2007 μέσω επιστολών προς την Πολεοδομία Γλυφάδας, στην Νομαρχία και στο ΥΠΕΧΩΔΕ επεσήμανε ότι σε ορισμένα οικόπεδα που βρίσκονταν στη Γλυφάδα και είχε υπό την κατοχή του ο Καρούζος, είχε γίνει παραποίηση της έκτασης κατά 500 τ.μ.
Ο κ. Λιβανός αναφερόταν σε τέσσερα οικόπεδα -δύο στη Γρηγορίου Λαμπράκη, ένα στη Κύπρου και ένα στη Ζησιμοπούλου- στα οποία είχε πραγματοποιηθεί παραποίηση εμβαδών. Δύο μάλιστα από αυτά, είναι τα οικόπεδα τα οποία αγόρασε η εταιρεία FANTOM.
Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι για τα οικόπεδα της FANTOM αρχικά οι εταιρείες του ζεύγους Καρούζου είχαν πάρει δάνεια ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ από δύο πιστωτικά ιδρύματα.
Στη συνέχεια η εταιρεία FANTOM, αρχικός ιδιοκτήτης της οποίας ήταν ο κ. Παναγιωτόπουλος, αγόρασε τα ακίνητα με δάνεια ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε από την τράπεζα Κύπρου. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα για το συγκεκριμένο δάνειο φέρεται να μεσολάβησε ο Γιάννης Καρούζος και η Ρεβέκκα Σκαφτούρα, καθώς φέρονται να είχαν στενή φιλική σχέση με τον κ. Παναγιωτόπουλο.
Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι τα δύο ακίνητα έβριθαν παρανομιών, γεγονός για το οποίο ο Ιωσήφ Λιβανός όπως προαναφέρθηκε είχε ενημερώσει με επιστολή του τόσο τον γενικό διευθυντή της τράπεζας όσο και την Πολεοδομία. Σήμερα παραμένουν αναξιοποίητα καθώς έχουν κριθεί αυθαίρετα και κατεδαφιστέα.
Προηγουμένως βέβαια η FANTOM είχε «φορτωθεί» σε επενδυτή στον οποίο είχε παρουσιαστεί το «όραμα» ενός μεγαλεπήβολου project.
Άξιο αναφοράς βέβαια είναι το γεγονός ότι πιστωτικό Ίδρυμα ενέκρινε δάνειο 35 εκατ. ευρώ για ακίνητα τα οποία αξίζουν 16 εκατ., οπότε προκύπτει μια διαφορά της τάξεως των 19 εκατ. ευρώ.
Η «μαγική» πώληση
Αξιοσημείωτη είναι και μια συναλλαγή που πέτυχε ο κατασκευαστής με την τράπεζα Αττικής. Στις 31 Δεκεμβρίου 2009 ο κατάδικος κατασκευαστής μεταβίβασε το ακίνητο (από μια εταιρία συμφερόντων του σε μια άλλη). Η αντικειμενική αξία του ακινήτου αναγραφόταν στα 4,9 εκατ. ευρώ.
Όμως την ίδια κιόλας ημέρα το πούλησε στην Τράπεζα Αττικής έναντι 23,4 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, η αξία του συγκεκριμένου ακινήτου, εκτινάχθηκε -μέσα σε λίγες μόλις ώρες- κατά 18 εκατ. ευρώ!
Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε αφενός να αποπληρώσει δάνειο ύψους 18 εκατ. ευρώ και αφετέρου να εισπράξει περί τα επτά εκατ. ευρώ μετρητά!
Και σε αυτή την περίπτωση πάντως, ο κ. Λιβανός είχε ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας, ωστόσο οι καταγγελίες του έπεσαν για ακόμη μια φορά στο κενό.
Δείτε τι δήλωσε ο κ. Λίβανος στην εκπομπή της τηλεόρασης της Ζούγκλας, Cosa Nostra
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου