Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Σφίγγει ο κλοιός για CDS, T3-T10 και ΕΛΣΤΑΤ


Σφίγγει ο κλοιός για CDS, T3-T10 και ΕΛΣΤΑΤ
Οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν συσχετίσει τις υποθέσεις και φαίνεται να κινούνται στη λογική ότι η προσφυγή της χώρας στο μνημόνιο έγινε βάσει σχεδίου για να πλουτίσουν κάποιοι εις βάρος του ελληνικού λαού
 Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση των περίφημων CDS με τα οποία κάποιοι πλούτισαν ποντάροντας στη χρεοκοπία της Ελλάδας και, όπως όλα δείχνουν, κάποιοι στο περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου, του πρωθυπουργού που έβαλε την Ελλάδα στο ΔΝΤ, έχουν χάσει τον ύπνο τους.
Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης έχουν, πλέον, συσχετίσει την υπόθεση των CDS με το Τ3-Τ10, δηλαδή την επιμήκυνση του χρονικού διαστήματος των συναλλαγών που διευκόλυνε τους κερδοσκόπους. Πρόκειται για την τεράστια –και ιδιαίτερα ύποπτη- διευκόλυνση που παρείχε η Τράπεζα της Ελλάδος στους διεθνείς κερδοσκόπους και την οποία είχε καταγγείλει η Βάσω Παπανδρέου και άλλοι βουλευτές.
Τι έκανε, λοιπόν, η ΤτΕ; Ακριβώς το επίμαχο διάστημα, επέκτεινε από 3 σε 10 ολόκληρες μέρες (!) το διάστημα μέσα στο οποίο είναι υποχρεωμένοι να εμφανίζουν τους τίτλους όσοι πόνταραν σε βάρος των ελληνικών ομολόγων. Για να γίνει κατανοητό: ο επενδυτής που «σορτάρει», όπως ονομάζεται η συγκεκριμένη συναλλαγή, στην ουσία πουλάει ομόλογα που δεν έχει. Ποντάρει στην πρόβλεψή του ότι η τιμή του ελληνικού ομολόγου θα πέσει.
Ποντάρει εις βάρος της Ελλάδας, δηλαδή. Και πουλάει αέρα! Με το καθεστώς που ίσχυε αρχικά, ο επενδυτής που πούλησε αέρα, είχε στη διάθεσή του τρία 24ωρα (Τ3) για να προσκομίσει τους τίτλους. Σε αυτό το διάστημα έπρεπε, λοιπόν, να αγοράσει ελληνικά ομόλογα για να καλύψει τη θέση του, τον αέρα. Αν, μέσα στα τρία 24ωρα, η τιμή του ελληνικού ομολόγου έπεφτε, ο «στοιχηματάκιας» αγόραζε φθηνότερα και κέρδιζε.
Αν αυξανόταν, αγόραζε ακριβότερα και έχανε. Τι έκανε, όμως, η ΤτΕΑύξησε το χρόνο προσκόμισης των τίτλων από 3 σε 10 μέρες(Τ10)! Με αυτό τον τρόπο, υπερτριπλασίασε το χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους οι διεθνείς κερδοσκόποι να παίζουν τα παιχνίδια τους σε βάρος των ελληνικών ομολόγων και, κατ΄ επέκταση, της ελληνικής οικονομίας.
Δηλαδή, βάλαμε τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας. Κι αυτό, στο επίμαχο διάστημα που παιζόταν το μέλλον του ελληνικού λαού (αλλά και το παιχνίδι με τα CDS –τυχαίο;).
Πλέον, όμως, οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν συσχετίσει τις δύο υποθέσεις. Αυτή του Τ3-Τ10 και των CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που στοιχημάτισαν στη χρεοκοπία της Ελλάδας –με εμπλοκή σε αυτά του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού, Ανδρίκου Παπανδρέου, σύμφωνα και με τις σχετικές καταγγελίες Καμμένου. Η συγκεκριμένη καταγγελία του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει βάρος μεγατόνων, αφού –εφόσον αποδειχθεί η εμπλοκή του- ο Ανδρίκος Παπανδρέου ήταν κατ’ εξοχήν σε θέση να διαθέτει εσωτερική πληροφόρηση σχετικά με την προοπτική προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ, την οποία αποφάσισε ο πρωθυπουργός αδελφός του!
Μάλιστα, ο κ. Καμμένος –συνοδευόμενος από τον βουλευτή των Αν. Ελλ. κ. Βασίλη Καπερνάρο- επισκέφθηκε σήμερα τους οικονομικούς εισαγγελείς και παρέδωσε νέα στοιχεία για την υπόθεση τωνCDS, την εμπλοκή του Ανδρίκου Παπανδρέου και την εμπλοκή επιχειρηματιών σε σχέση με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που προκύπτουν από την διαδικασία συζήτησης της αγωγής του Ανδρίκου Παπανδρέου κατά τουΠάνου Καμμένου. Προσκόμισε επίσης στοιχεία που –όπως τόνισε- αποδεικνύουν το δόλιο τρόπο υπαγωγής της χώρας στα μνημόνια.
«Παρέδωσα νέα στοιχεία σε σχέση με παράνομους δανεισμούς εταιρειών, διαδρομή χρήματος σε εξωχώριες εταιρείες, σε συνδυασμό με την υπό διερεύνηση υπόθεση των CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς συσχέτισαν πλέον την υπόθεση των CDS με το Τ3-Τ10, δηλαδή την επιμήκυνση του χρονικού διαστήματος των συναλλαγών που διευκόλυνε στις συναλλαγές τους κερδοσκόπους και καταγγέλθηκε τότε από την Βάσω Παπανδρέου και άλλους βουλευτές.
Υπενθυμίζω ότι όλα αυτά έγιναν κατά την περίοδο αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων από τον σημερινό πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου και υπουργίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Ο Ανδρέας Γεωργίου, παρά την ποινική δίωξή του σε βαθμό κακουργήματος, παραμένει στη θέση του με την στήριξη Σαμαρά. Είμαι βέβαιος ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα προχωρήσει στην διερεύνηση αυτού του τεράστιου σκανδάλου το οποίο είναι σε άμεσο συνδυασμό με την δόλια οδήγηση της χώρας στον μηχανισμό στήριξης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», τόνισε ο κ. Καμμένος.
ΤΟΥΣ ΖΩΝΟΥΝ ΤΑ ΦΙΔΙΑ!
Ο συσχετισμός των δύο υποθέσεων (CDS και Τ3-Τ10) από τους οικονομικούς εισαγγελείς, σε συνδυασμό και με την άσκηση ποινικής δίωξης για κακούργημα από τους ίδιους για το φούσκωμα του ελλείμματος (υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ), δείχνει ότι η σκέψη της ελληνικής Δικαιοσύνης έχει μπει σαφέστατα στην τροχιά των κοινών εμπλεκομένων στις τρεις υποθέσεις, οι οποίοι έδρασαν υπό κοινό στόχο. Δείχνει, δηλαδή, ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς εξετάζουν σοβαρότατα το ενδεχόμενο –αν δεν είναι ήδη πεπεισμένοι- η προσφυγή της χώρας στο μνημόνιο να έγινε βάσει σχεδίου για να βγάλουν κάποιοι εκατομμύρια εις βάρος του ελληνικού λαού.
Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, το γεγονός ότι, τόσο στο περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου, όσο και σε αυτό της διοίκησης της ΤτΕ, συγκεκριμένοι άνθρωποι αισθάνονται ότι τους έχουν ζώσει τα φίδια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου