Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Προκαλεί ο Στουρνάρας: 215.000 ευρώ οι ετήσιες αποδοχές της Α. Σακελλαρίου στο ΤΧΣ


Πέρα από κάθε… φαντασία και λογική διαμορφώνονται οι αμοιβές της νέας διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας την οποία επέλεξε η κυβέρνηση καθ΄υπόδειξη της τρόικας.
Γράφει: Ρόη Χάικου
Ο διορισμός της νέας διοίκησης του Ταμείου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και είναι πρόκληση οι αποδοχές, τις οποίες υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, όταν η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται τόσο σκληρά.
Τα… golden boys and girls της τρόικας θα λαμβάνουν ως μικτές ετήσιες αποδοχές τα εξής:
-Πρόεδρος Γενικού Συμβουλίου: εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ
ββ. Μέλη Γενικού Συμβουλίου: τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ
γγ. Διευθύνουσα Σύμβουλος Εκτελεστικής Επιτροπής: διακόσιες δεκαπέντε χιλιάδες
(215.000) ευρώ
ββ. Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Εκτελεστικής Επιτροπής: εκατόν ογδόντα πέντε χιλιάδες (185.000) ευρώ
γγ. Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής: εκατόν εξήντα πέντε χιλιάδες (165.000) ευρώ
Οι ανωτέρω αποδοχές δεν συνοδεύονται από επιπλέον παροχές ή άλλα προνόμια και καταβάλλονται σε 12μηνη βάση
Οι αποδοχές αυτές ξεπερνούν και τις αμοιβές του Πρωθυπουργού και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιώργου Προβόπουλου, ο οποίος πλέον λαμβάνει περί τις 7.000 ευρώ το μήνα.
Με βάση το ΦΕΚ, μέλη του Γενικού Συμβουλίου είναι οι
Paul Koster, Πρόεδρος
Αντρέας Μπερούτσος, μέλος
Pierre Mariani, μέλος
Γεώργιος Μέργος (Α.Δ.Τ.: Τ 066369), εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών, μέλος
Ευθύμιος Γκατζώνας, εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδος, μέλος
Μέλη Εκτελεστικής Επιτροπής:
Αναστασία Σακελλαρίου, Διευθύνουσα Σύμβουλος
Μάριος Κολλιόπουλος, αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος
Αναστάσιος Γάγαλης, μέλος
Η θητεία των μελών των ανωτέρω οργάνων αρχίζει την 1/2/2013 και λήγει στις 30 Ιουνίου 2017.
Ποια είναι η νέα διοίκηση του ΤΧΣ
Ο Πολ Κόστερ, που ανέλαβε τη θέση του προέδρου του ΤΧΣ, ήταν Διευθύνων Σύμβουλος του Dubai Financial Services Authority, ενώ είχε προηγηθεί η θέση του μέλους στο διοικητικό συμβούλιο της ολλανδικής Autoriteit Financiële Markten (AFM). Πρόκειται για την εθνική ρυθμιστική αρχή για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και προϊόντα.
Από το 1998 έως και το 2011 διατέλεσε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Royal Philips Electronics, ενώ είχε διατελέσει σε επιτελικές θέσεις στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ και σαν ελεγκτής στην Arthur Andersen. Το 2010 αναδείχθηκε ως « Διευθύνων Σύμβουλος της Χρονιάς στις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες».
Η κυρία Αναστασία Σακελλαρίου, διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ, επέστρεψε στην Ελλάδα το 2009 από τη Βρετανία και εντάχθηκε στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς ως ειδική σύμβουλος διοίκησης. Αποχώρησε από την Πειραιώς στα μέσα του 2010 για οικογενειακούς λόγους. Επέστρεψε στην αγορά πριν από έναν χρόνο ως σύμβουλος του τότε αντιπροέδρου και νυν επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Χάρη Σιγανού σε θέματα μεγάλων χρηματοδοτήσεων, θυγατρικών εταιρειών και επενδυτικών προγραμμάτων.
Διετέλεσε για πολλά χρόνια στέλεχος της ελβετικής Credit Suisse στο Λονδίνο, στο Τμήμα Σταθερού Εισοδήματος με ειδίκευση σε θέματα πιστοληπτικής αξιολόγησης εταιρειών.
Ο Πιέρ Μαριάνι προέρχεται από τον όμιλο της BNP Paribas, όπου διατηρούσε την θέση του Αντιπροέδρου του ΔΣ και του Επικεφαλής Διεθνούς Λιανικής Τραπεζικής και Οικονομικών Υπηρεσιών. Ήταν υπεύθυνος για τις BNP Paribas Β. Αμερικής, Incorporated και BNP Paribas Ουγγαρίας. Υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος της γαλλοβελγικής Dexia SA από τον Οκτώβριο του 2008 η οποία κατέρρευσε το 2011…
Ο κ. Ανδέας Μπερούτσος, μέλος στο ΤΧΣ ίδρυσε προ μερικών ετών το δικό του fund, το One Point Capital Management με έμφαση στις ναυτιλιακές επενδύσεις. Υπήρξε στην διοικητική ομάδα και συνεταίρος στο Eton Park Capital Management, με εστίαση στις διεθνείς επενδύσεις και υπό διαχείριση κεφάλαια άνω των 12 δισ. δολαρίων.
Το μόνο μέλος από την προηγούμενη διοίκηση που παραμένει στο ΤΧΣ είναι ο κ.Αναστάσιος Γάγαλης, ως μέλος όμως (διατηρούσε θέση αντιπροέδρου από τον Οκτώβριο του 2010).
Πριν την ανάληψη των καθηκόντων του στο Ταμείο, διετέλεσε για δεκαεννέα χρόνια στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπου ασχολήθηκε με ένα ευρύ φάσμα χωρών (αναπτυγμένες και αναδυόμενες οικονομίες, καθώς και χώρες με πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου) και συμμετείχε σε αναδιαρθρώσεις τραπεζών και αξιολογήσεις χρηματοπιστωτικών συστημάτων (FSAP).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου