Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ Η μεγάλη ληστεία των ιδιοκτητών ακινήτων - Θέλουν να ζούμε στα "παγκάκια"


Σε πλήρη κατάργηση του αφορολόγητου της ακίνητης περιουσίας φαίνεται ότι προχωράει η κυβέρνηση προκειμένου να επιβάλλει νέους φόρους ύψους 2 δις ευρώ στους 5.000.000 Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων. Πρόκειται για τη μεγάλη ληστεία σε βάρος των ανθρώπων που έφτυσαν αίμα να αποκτήσουν ένα σπίτι, ενώ οι περισσότεροι το χρωστούν στις τράπεζες που είναι έτοιμες να τους το κατασχέσουν.  
    Εμπνευστής και της νέας αυτής επιδρομής στα εισοδήματα των Ελλήνων, που στόχο έχει να τους κάνει υποχείρια των δανειστών μέσω των τραπεζών, είναι ο υπάλληλος της τρόικας στην Αθήνα υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Δεν φαίνεται όμως ο κ. Στουρνάρας να δείχνει την ίδια σπουδή για τους επιχειρηματίες και εκατοντάδες άλλους έχοντες που έχουν τα σπίτια τους σε «off shore» εταιρείες, ούτε έχει κάνει καμία απολύτως ενέργεια για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
    Αφού λοιπόν ψήφισαν το νόμο που καθιστούν την Ελλάδα ενέχυρο των δανειστών, επιτρέποντας τους τη δέσμευση ακόμη και της περιουσίας της Τράπεζας της Ελλάδας, παραδίδοντας τους την κυριαρχία της χώρας, αφού συντέλεσαν μία σύγχρονη «γενοκτονία» σε βάρος των Ελλήνων φορολογώντας τα παιδιά (σ.σ. είναι η ευαισθησία του κ. Σαμαρά για την οικογένεια), τώρα έρχονται να αποτελειώσουν το έργο που εδώ και τρία χρόνια έχουν ξεκινήσει με τους απανωτούς φόρους στα ακίνητα.
Θέλουν τους Έλληνες να κοιμούνται να παγκάκια, γιατί απλά τους ενοχλήσει το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης που έχουμε ως χώρα στην Ευρώπη. Θέλουν τους Έλληνες εξαρτώμενους από τις εταιρείες που θα εισβάλλουν στη χώρα για να αγοράσουν «τσάμπα» τα ακίνητα που θα έχουν κατάσχει οι τράπεζες από την αδυναμία των πολιτών να τα ξεχρεώσουν.
  
Στο στόχαστρο βάζουν και τα εκτός σχεδίου ακίνητα, όπως και τα αγροτεμάχια, αλλά ακόμη το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει καταλήξει στο φόρο που θα επιβάλλει ανάλογα με την περίπτωση.

    Για το αφορολόγητο των ακινήτων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη χθες παρουσία μελών της διακομματικής επιτροπής στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του νέου Ενιαίου Φόρου Ακινήτων που θα αντικαταστήσει τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και το χαράτσι της ΔΕΗ. Για την επίτευξη του στόχου που επιβάλλει το μνημόνιο, δηλαδή να υπάρξουν έσοδα 2 δισ. ευρώ το 2013 και των 3 δισ. ευρώ από το 2014 θα πρέπει να μην υπάρξει κανένα αφορολόγητο. Αυτό σημαίνει ότι ακίνητη περιουσία θα φορολογείται από το πρώτο ευρώ, από το πρώτο τετραγωνικό!
Υπάρχουν βέβαια ακόμη στο τραπέζι και οι εισηγήσεις για αφορολόγητο ακίνητης περιουσίας 50.000 ευρώ ή αφορολόγητο 100.000 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει οι φορολογικοί συντελεστές να είναι υψηλότεροι προκειμένου να εξασφαλίσει το κράτος τα προβλεπόμενα έσοδα.
Για το λόγο αυτό έχουν υποβληθεί προτάσεις για την καθιέρωση 8-10 συντελεστών, οι οποίοι θα μπορεί να ξεκινούν από 0,05% αν το αφορολόγητο είναι 50.000 ευρώ ή 0,1% αν το αφορολόγητο είναι 100.000 ευρώ και να φθάνουν αναλόγως το 1% ή ακόμη και 2% για όσους έχουν ακίνητη περιουσία άνω των 3 - 4 εκατ. ευρώ. Είτε δηλαδή καταργήσουν το αφορολόγητο, είτε είναι 50.000 ή 100.000 η ληστεία σε βάρος των πολιτών θεωρείται δεδομένη.
Τις οριστικές αποφάσεις θα τις λάβει η διακομματική επιτροπή την ερχόμενη Παρασκευή σε νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Οικονομικών. Αν όμως ούτε σε αυτή τη σύσκεψη δεν δοθεί λύση στο θέμα της φορολογίας των ακινήτων τότε την τελική απόφαση θα λάβει ο  υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας σε συνάντηση που θα έχει με τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.
Ο νέος φόρος θα ξεκινήσει να εισπράττεται το δεύτερο εξάμηνο του 2013 και θα εξοφλείται σε 5 μηνιαίες δόσεις. Τα ακίνητα που θα υπαχθούν στο νέο φόρο είναι μεταξύ άλλων τα διαμερίσματα, οι μονοκατοικίες, τα γραφεία, τα καταστήματα, οι αποθήκες, οι αγροί και τα βοσκοτόπια.
Καταπατώντας την περιουσία μας επιτυγχάνουν ευκολοτερα την αποκοπή μας από την ελληνική γη, συνεπώς, και την με μεγαλύτερη ευκολία μετανάστευση πολλών Ελλήνων, και την αντικατάστασή μας απο αλλοδαπούς.
Ο «άρχων» είναι αυτός που έχει δική του γη (άρα=γή + έχων). Και πραγματικά, ακόμα και στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό να έχει κανείς δική του γη / δικό του σπίτι. Χτυπωντας μας στην ιδιοκτησία μας, χτυπούν την αρχοντιά της άλλοτε περήφανης μεσαίας ελληνικής τάξης. Χωρίς σπίτι παύεις να είσαι άρχοντας στον τόπο σου.
Και αυτό θέλουν, διότι οι "κατακτητές" όταν έρθουν εδώ θέλουν να είναι οι απόλυτοι κυριάρχοι, και να μην συναντήσουν καμία αντίσταση.Και η αντίσταση όπως ξέρουμε ξεκινάει πάντα από άρχοντες, όχι από ταπεινωμένες μάζες.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου