Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Οι αποκαλύψεις Χριστοδούλου ενοχοποιούν την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Χριστοδούλου
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα κατέθεσε χθες ο πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους κ. Π. Χριστοδούλου, στην Εξεταστική Επιτροπή για την ΕΛΣΤΑΤ και το «φούσκωμα» του ελλείμματος του 2009, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Π. Χριστοδούλου, ο πιο αρμόδιος για τη διαχείριση του δημόσιου χρέους, εκθέτει τους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου και επιβεβαιώνει στο ακέραιο τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας.
Αποκαλύπτει ότι, στις αρχές του 2010, το κλίμα στις αγορές ήταν ακόμη καλό. Και ότι τόσον οι δηλώσεις του κ. Παπανδρέου για ενδεχόμενη προσφυγή στο ΔΝΤ, όσο και οι δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου για οικονομία που βυθίζεται σαν τον “Τιτανικό”, αναστάτωσαν τις αγορές, εκτόξευσαν τα spreads και ακύρωσαν τις δυνατότητες δανεισμού της χώρας. Αποδεικνύεται, έτσι, πως είτε δεν καταλάβαιναν τι έκαναν, είτε λειτουργούσαν σκόπιμα και προσχεδιασμένα.
Και ενώ οι αποκαλύψεις Χριστοδούλου ενοχοποιούν την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος εξακολουθεί να σιωπά. Επιβεβαιώνοντας πως “τι Παπανδρέου τι Βενιζέλος;”».
 Στο ερώτημα αν θα υπάρξει δικαστική έρευνα για τις ευθύνες εκείνων που οδήγησαν τη χώρα στο ΔΝΤ  ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας είπε: «Ο Αντώνης Σαμαράς έχει πει ότι μια εξεταστική θα γίνει, για το πώς φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Το έχει δηλώσει δημόσια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου