Τελικά, στην κυβέρνηση επικράτησαν οι λογικές φωνές κι όχι εκείνοι που πρότειναν μια εθνική ντροπή, την κατάργηση των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου υπό το φόβο επεισοδίων κατά πολιτικών.
Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε τελικά να πραγματοποιηθούν κανονικά οι παρελάσεις και μάλιστα να υπάρξει κεντρική παρουσία της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις. Δηλαδή υπουργοί, ίσως και ο πρωθυπουργός, να πάνε στις εκδηλώσεις προς τιμήν μια σπουδαίας ημέρας για τη χώρα.
Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι δε θα υπάρξουν έκτακτα επιχειρησιακά μέτρα της Αστυνομίας αλλά μια ενισχυμένη ετοιμότητα προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια.
Στη σύσκεψη υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα καταδίκης των εκδηλώσεων βίας από τα κόμματα, τις κοινωνικές οργανώσεις και τα ΜΜΕ, καθώς, όπως τονίστηκε, τέτοια φαινόμενα υποβαθμίζουν τη Δημοκρατία. Επιπλέον, επισημάνθηκε η ανάγκη να υπογραμμιστεί ο ενωτικός χαρακτήρας των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου.
Ο φόβος των επεισοδίων είχε κάνει ορισμένους «κομψευμένους» πολιτικούς να φτάσουν στο σημείο να μιλούν για κατάργηση των εκδηλώσεων, ουσιαστικά της εθνικής εορτής. Ο λόγος; Τα γιαούρτια και η αγανάκτηση του κόσμου για τη σκληρή πραγματικότητα που ζει. Αντί δηλαδή κάποιοι πολιτικοί να προσπαθήσουν να αλλάξουν την κατάσταση που βιώνει ο Έλληνας, τόλμησαν να ζητήσουν ακόμη και την κατάργηση των εορτασμών.
Όπως, φαίνεται, οι ψυχραιμότεροι αντέδρασαν και είπαν ότι δεν είναι δυνατόν να σβήσουμε από το χάρτη την 25η Μαρτίου.
Αλλά και μόνο που υπήρξε ειδική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με θέμα την αναβολή ή όχι των παρελάσεων για την 25η Μαρτίου δεν είναι εθνική ντροπή;