Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012

Η ΑΝΝΑ Η "ΦΩΤΟΤΥΠΑΤΖΟΥ" ΜΑΣ... ΦΕΣΩΣΕ ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΤΕΡΩΝ ΠΡΙΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ..!!!.ΤΟΥΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΠΟ 7.000 ΕΩΣ... 28.000 ΕΥΡΩ...!!!

Ούτε μία ούτε δύο... αλλά συνολικά 16 συμβάσεις έργου που είχαν προκηρυχθεί από τα μέσα του προηγούμενου μήνα φρόντισε να «τακτοποιήσει» προτού εγκαταλείψει το  Παιδείας η Αννα Διαμαντοπούλου,

και πιο συγκεκριμένα την επόμενη ημέρα του μίνι ανασχηματισμού όπου ορκιζόταν υπουργός Ανάπτυξης έχοντας παραδώσει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Παιδείας στον Γιώργο Μπαμπινιώτη. 
Ετσι, προτού αποχωρήσει και εν όψει εκλογών, εκτός από το «αναμνηστικό δώρο» που έκανε στους πρυτάνεις υπογράφοντας την ετήσια χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, βόλεψε και τους ημετέρους εξασφαλίζοντάς τους δουλειά και παχυλούς μισθούς που κυμαίνονται μεταξύ 7.000 και 28.000 ευρώ για τους επόμενους έξι μήνες.
Οπως φαίνεται, φεύγοντας η κυρία Διαμαντοπούλου κατάφερε να φεσώσει το υπουργείο Παιδείας με 208.000 ευρώ, σπαταλώντας τα κονδύλια του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) για την πρόσληψη 16 εξωτερικών συνεργατών εμπειρογνωμόνων με «συμβάσεις μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου». Σύμφωνα με την προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στις 16 Φεβρουαρίου, θα παρέχουν «επιστημονική - τεχνική υποστήριξη και τεχνογνωσία» κατά την υλοποίηση προγράμματος που θα διασφαλίζει την ποιότητα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ (ανάπτυξη αποτελεσματικού κεντρικού εποπτικού και υποστηρικτικού μηχανισμού για τη διασφάλιση της ποιότητας στην Τριτοβάθμιας Εκπαίδευση).
Τα απαραίτητα προσόντα, όπως ορίζονται στην προκήρυξη, για τους 16 «τυχερούς» που εν μέσω οικονομικής κρίσης κατάφεραν να απολαμβάνουν μισθούς που ξεπερνούν τα 1.100 ευρώ μηνιαίως και φτάνουν έως και τα 4.500 ευρώ ποικίλλουν ανάλογα με τη θέση που καλούνται να στελεχώσουν. Μάλιστα, όπως αναφέρεται αυτοί που θα αναλάβουν τα έργα, δεν υποχρεούνται καν να βρίσκονται στο υπουργείο, αφού «το έργο μπορεί να παρασχεθεί από τον τόπο διαμονής των εμπειρογνωμόνων, χωρίς να απαιτείται η συνεχής παρουσία τους στην έδρα της Αναθέτουσας Αρχής». Ενδεικτικά, για τις δύο θέσεις του υποστηρικτικού επιστημονικού προσωπικού, που είναι και οι πιο χαμηλόμισθες, είναι απαραίτητη η κατοχή βασικού και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.
Για τα υπόλοιπα 14 πόστα που αφορούν τη δημιουργία μηχανισμού για την ποιότητα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (π.χ. διεθνή πρότυπα, εναρμόνιση του ελληνικού συστήματος με τα διεθνή, επεξεργασία και ανάλυση δεδομένων) οι εμπειρογνώμονες είναι είτε δικηγόροι είτε οικονομολόγοι ή γενικά και αόριστα απόφοιτοι πανεπιστημίου ή πολυτεχνικής σχολής. Οσον αφορά το ποιοι είναι οι 16 «εκλεκτοί», αυτό παραμένει άγνωστο, καθώς δεν έχει δημοσιευτεί σχετική απόφαση με την επιλογή τους, παρά μόνο ένα έγγραφο που αποδεικνύει ότι, ενώ η κυρία Διαμαντοπούλου μάζευε τα πράγματά της για να μετακομίσει στο υπουργείο Ανάπτυξης, είχε το μυαλό της στο να δώσει εντολή στον Κωνσταντίνο Βαλιάντζα, προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων, να ολοκληρώσει την προκήρυξη με την έγκριση των προσλήψεων.
Εύη Πανταζοπούλου
http://politikosafari.blogspot.com/2012/03/blog-post_3494.html 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου