Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ποιός φταίει εφέτος κ.Παπανδρέου για τις φωτιές;


Στο ίδιο έργο θεατές κάθε χρόνο τον Αύγουστο με τις πυρκαγιές να καίνε χιλιάδες στρέμματα, με θύματα να πέφτουν στη μάχη του καθήκοντος, με τους εμπρηστές να κάνουν πάρτι και με την πολιτεία σε ρόλο ανευθυνοϋπεύθυνου.
Μόλις αρχίζουν τα μελτέμια κάθε καλοκαίρι, ξεκινά και το καταστροφικό έργο όσων έχουν βαλθεί να μετατρέψουν την Ελλάδα σε κρανίου τόπο.
Άλλωστε, από το 1983 κάηκαν περί τα 13,6 εκατ. στρέμματα ελληνικής γης ενώ δεκάδες είναι τα θύματα, πυροσβέστες ή απλοί πολίτες που έτρεψαν να σώσουν τις περιουσίες τους.
Κάθε φορά που οι φωτιές καίνε την Ελλάδα, μιλάμε για ένα διαχρονικό έγκλημα που κανείς δεν μπόρεσε να περιορίσει. Όμως, κάθε φορά που ένα κόμμα είναι στην κυβέρνηση ξεχνά αυτόματα τι έλεγε όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Το 2007, όταν κάηκε όλη η Ελλάδα, και κυρίως η Πελοπόννησος και η Αττική, όταν όλη η χώρα θρηνούσε δεκάδες θύματα, στην κυβέρνηση ήταν η ΝΔ, στην αξιωματική αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ. Θα θυμόμαστε όλοι τι έγινε όταν η φωτιά έκαψε την αρχαία Ολυμπία ή όταν η Πάρνηθα παραδόθηκε στις φλόγες.
Το ΠΑΣΟΚ ζητούσε τις παραιτήσεις υπουργών, του ίδιου του πρωθυπουργού και όλης της κυβέρνησης σε μια συντονισμένη από τα κρατικοδίατα ΜΜΕ προσπάθεια να κάνει ο κ. Παπανδρέου κτήμα του την οργή του κόσμου για τις καταστροφές και τους θανάτους.
Επειδή, όμως, το έγκλημα είναι διαχρονικό, τα πράγματα ήρθαν και φέτος τούμπα. Στην εξουσία είναι το ΠΑΣΟΚ, οι φωτιές καίνε και πάλι την Ελλάδα ή ότι απέμεινε από αυτήν, υπάρχουν θύματα με πιο πρόσφατο τον αρχηγό της Πυροσβεστικής στο Γύθειο που κηδεύτηκε την Τρίτη.
Φυσικά στην κυβέρνηση και στα MΜΕ ξέχασαν τι έλεγαν το 2007, όπως ξέχασαν να απαντήσουν στους πυροσβέστες που από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου έλεγαν ότι το Μνημόνιο τους έχει κόψει τα βασικά. Δηλαδή χέρια να ριχθούν στις φλόγες, υλικοτεχνική υποδομή, αεροσκάφη. Όλα αυτά τα έφαγε η κρίση και η Ελλάδα ήταν γυμνή για ακόμη μια χρονιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από μερικές εβδομάδες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε την πρόσληψη 4.000 πυροσβεστών πενταετούς εργασίας αλλά από… την άλλη χρονιά.
Βεβαίως, ούτε λόγος για μια παραίτηση για λόγους ευθιξίας. Η κυβέρνηση με απώλεια μνήμης όπως σε κάθε σπουδαίο γεγονός. Ετσι και τώρα δε θυμάται τις επικρίσεις και τα σχόλια κατά της ΝΔ, ξεγύμνωσε την Πυροσβεστική, αποδυνάμωσε τα εθελοντικά σώματα και άφησε ηρωϊκούς ανθρώπους να παλεύουν με τα στοιχεία της φύσης.
Ούτε από τα λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης διδάχθηκε, ούτε από το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει καταστραφεί από άκρη σε άκρη.
Ο Χρ. Παπουτσής, γνωστός για το μαχαίρι στο κόκαλο που έφτασε μετά την τραγωδία του Σάμινα, άραγε έχει να πει κάτι μετά την τραγωδία του Γυθείου και όσες άλλες, δυστυχώς, θα ακολουθήσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου