Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Θα μιλήσει ή δεν θα μιλήσει ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ ;;; !!!


Δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο και αν πράγματι η είδηση είναι σωστή τότε θα καταγραφεί στα ελληνικά πολιτικά χρονικά. Ο Γ. Παπανδρέου θα πάει φέτος στη ΔΕΘ, αλλά για πρώτη φορά στην ιστορία της Έκθεσης ένας πρωθυπουργός δε θα απευθύνει ομιλία στους παραγωγικούς φορείς της πόλης και ουσιαστικά δε θα κάνει τα επίσημα εγκαίνια.
Είθισται, ο εκάστοτε πρωθυπουργός να πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη και να αναφέρεται στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης για την επόμενη χρονιά. Στην προ Μνημονίου εποχή μάλιστα αυτή η πολιτική εφαρμοζόταν. Τώρα που κυβερνά η τρόικα χάθηκε και αυτό το γεγονός.
Οι διαρροές λοιπόν από την κυβέρνηση αναφέρουν ότι ο Γ. Παπανδρέου δε θα κάνει την καθιερωμένη ομιλία το Σάββατο αλλά θα γίνει κανονικά η συνέντευξη τύπου προς τους εκπροσώπους του τύπου το μεσημέρι της Κυριακής.
Άλλες κυβερνητικές πηγές ωστόσο διαψεύδουν σχετικό ρεπορτάζ που μετέδωσαν σήμερα και το Mega και η ΝΕΤ, με αποτέλεσμα να επικρατεί ένα απίθανο αλαλούμ για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως η πρωθυπουργική ομιλία στην Θεσσαλονίκη
Αν πράγματι είναι τέτοιος ο σχεδιασμός του Μαξίμου τότε μιλάμε για μια δεινή ήττα της κυβέρνησης, για ένα γεγονός που απλά επισημαίνει την αρχή του τέλους της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Πέρα από το γεγονός ότι είναι ασέβεια προς τους Θεσσαλονικείς, αποτελεί και απόδειξη ότι αυτή τη χώρα δεν την κυβερνά ο κ. Παπανδρέου. Τι να πει άλλωστε; Μια οικονομική πολιτική που καθορίζεται από την τρόικα δε χρειάζεται εκπρόσωπο, και ο Παπανδρέου λειτουργεί ως εκπρόσωπος της τρόικας κι όχι ως πρωθυπουργός της χώρας. Τι οικονομικές εξαγγελίες να κάνει αφού δεν έχει ούτε ένα μέτρο υπέρ του κόσμου να ανακοινώσει; Πάλι για μεταρρυθμίσεις να πει; Μπούχτισε ο κόσμος.
Η κυβέρνηση προφανώς φοβάται και τις έντονες κοινωνικές αντιδράσεις και τις διαδηλώσεις που ετοιμάζονται από εργαζόμενους μέχρι τους οπαδούς του Ηρακλή που υποβιβάστηκε. Για φανταστείτε να καίγεται η Θεσσαλονίκη και ο Παπανδρέου να μιλά στο Βελλίδειο με χιλιάδες αστυνομικούς να τον προστατεύουν.
Από την άλλη οι δεκάδες υπουργοί, υφυπουργού, γενικοί γραμματείς και παρατρεχάμενοι δεν έχουν μούτρα να εμφανιστούν στη Θεσσαλονίκη, όχι μόνο στα περίφημα… μπουζούκια της πόλης αλλά ούτε και σε σουβλατζίδικα.
Έτσι, πιθανώς να επιλέξει την εύκολη και ελεγχόμενη συνέντευξη με τους δημοσιογράφους που άλλα ρωτάνε αυτοί και άλλα απαντά ο πρωθυπουργός.
Εύγε, πάντως. Θα πρόκειται για μοναδική στιγμή στην ιστορία της ΔΕΘ και του πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου