Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Ο Γιώργος και το σύνδρομο του Πινόκιο


Ο Γιώργος και το σύνδρομο του Πινόκιο

Tο κακοστημένο, στα όρια του ερασιτεχνισμού, επικοινωνιακό παιχνίδι που προσπαθεί να παίξει το Μέγαρο Μαξίμου σε σχέση με την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αποκαλύπτει την πολιτική αμηχανία και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Αρχικά, κυβερνητικός αξιωματούχος διοχέτευσε στα ΜΜΕ την πληροφορία ότι ο πρωθυπουργός μπορεί και να μη μιλήσει στις παραγωγικές τάξεις, αλλά να ενσωματώσει τα μηνύματά του στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει.
Όταν ο «αξιωματούχος» αντελήφθη το φιάσκο, η γραμμή άλλαξε, με αποτέλεσμα να ακούμε και να διαβάζουμε καθημερινά, πλέον, για τη «λιτή και ουσιαστική» εμφάνιση που θα κάνει ο Παπανδρέου στη ΔΕΘ, γιατί δεν είναι πια καιρός για πολλά περίπτερα, υπουργούς και γραμματείς…
Το βασικό πρόβλημα του Παπανδρέου, από τότε που έγινε πρωθυπουργός, είναι οτι παρά την ισχύ του προπαγανδιστικού του μηχανισμού δεν μπορεί να καταργήσει τη μνήμη του πολιτικού του ακροατηρίου. Αυτό σημαίνει ότι επειδή κάθε χρόνο οι παριστάμενοι και οι τηλεθεατές της ΔΕΘ θυμούνται τι τους έχει πει τον προηγούμενο και έχουν βιώσει αυτά που μεσολαβούν στη χώρα από Σεπτέμβρη σε Σεπτέμβρη, τον παρακολουθούν με φανερή δυσπιστία η οποία φέτος μετατρέπεται σε οργή.
Τα ψέματα κυνηγάνε τον πρωθυπουργό από τις περασμένες εμφανίσεις του στη ΔΕΘ και, αν ήθελε φέτος να είναι πράγματι λιτός και ουσιαστικός, θα όφειλε να πει πρώτα απ’ όλα ένα μεγάλο «συγνώμη», γιατί κορόιδεψε τόσες φορές κατάμουτρα τον ελληνικό λαό.
Μια ματιά στα βίντεο του 2009 και το 2010, με τις ομιλίες και τις συνεντεύξεις Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου στη ΔΕΘ, είναι αποκαλυπτική.
Κι όπως έχει δείξει η Ιστορία, οι πρωθυπουργοί -Πινόκιο δε βλέπουν τη μύτη τους να μεγαλώνει, αλλά την κοινωνική εκλογική τους βάση να συρρικνώνεται. Ο Παπανδρέου, φέτος τον Σεπτέμβρη, θα έχει την ευκαιρία να το διαπιστώσει, με τον τρόπο που θα γίνει δεκτός στη ΔΕΘ. Γι’ αυτό, άλλωστε, στο Μέγαρο Μαξίμου φοβούνται τόσο πολύ αυτή την επίσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου