Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ο νόμος να εφαρμοστεί για όλους στο ποδόσφαιρο


Είναι λυπηρό μια ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο και μέσα στο γήπεδο αποδεικνύει πόσο καλή είναι να υποβιβάζεται για εξωαγωνιστικούς λόγους.
Είναι λυπηρό και για την Καβάλα και για τον Ολυμπιακό Βόλου η κατάληξη που είχαν.
Όμως ακόμη πιο λυπηρά είναι τα επεισόδια που γίνονται στην πόλη του Βόλου. Το κέντρο μεταράπηκε σε πεδίο μάχης, έκαιγαν ό,τι έβρισκαν κάποιοι που διαμαρτύρονται γιατί υποβιβάστηκε η ομάδα τους.
Δεν διαμαρτύρονται γιατί πεινάνε, γιατί τους κόβουν το ψωμί ή γιατί η ανεργία, ειδικά στην περιοχή, καλπάζει. Διαμαρτύρονται για τη μπάλα και για τα συμφέροντα κάποιων μεγαλοπαραγόντων που βγάζουν εκατομμύρια.
Λες και η ιστορική πόλη του Βόλου, μια από τις πιο προοδευτικές περιοχές, που εκτός από ένδοξο παρελθόν έχει να επιδείξει και μια μοναδική ομορφιά, έχει ανάγκη κάποια ποδοσφαιρική ομάδα για να αναδειχθεί.
Επί της ουσίας, σε όλες τις πολιτισμένες χώρες υπάρχουν νόμοι και πρέπει να τηρούνται. Ετσι και στην Ελλάδα, υπάρχουν νόμοι αλλά μέχρι τώρα δεν τηρούνταν. Και ο νόμος στην προκειμένη περίπτωση λέει ότι όταν παράγοντες ομάδας εμπλέκονται σε στημένα παιχνίδια υφίσταται τις συνέπειες και η ίδια η ομάδα, ακόμη κι αν δε φταίει άμεσα.
Σκληρός νόμος αλλά νόμος και πρέπει να εφαρμοστεί. Γιατί όταν πριν μια εβδομάδα που οι δύο αυτές ομάδες είχαν αθωωθεί και ο Μπέος από τη φυλακή με τον Ψωμιάδη που καταζητείται είχαν δικαιωθεί, όλοι έπεσαν να φάνε την κυβέρνηση.
Για πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες οι αρχές λειτούργησαν σωστά και τιμώρησαν ομάδες, κάνοντας ίσως το πρώτο βήμα για την κάθαρση του ποδοσφαίρου. Ακόμη πιο σωστή είναι και η απόφαση να κοπούν οι επιχορηγήσεις του ΟΠΑΠ στις εταιρείες- ποδοσφαιρικές ομάδες. Ας δώσουν τα λεφτά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό κι όχι στα λαμόγια, τους ανθρώπους τις νύχτας που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο.
Αν η κυβέρνηση δεν τηρούσε τους νόμους θα ήταν η πιο μεγάλη ντροπή του αθλητισμού. Για πρώτη φορά η δικαιοσύνη λειτούργησε. Γι’ αυτό και οι καφρίλες και τα επεισόδια δεν έχουν καμιά θέση. Αν θέλει ο Βόλος και κάθε πόλη να αγανακτήσει για όλα όσα του τρώνε κάθε μέρα τη ζωή, όχι για τη λάσπη του ποδοσφαίρου και τον κάθε Μπέο.
Ένα λάθος, όμως, κάνει και η σημερινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες, δυστυχώς και οι επόμενες. Δεν εφαρμόζει το νόμο σε όλους και ακριβοδίκαια. Διότι αν δεν υπολόγιζε από πολιτικό κόστος θα έπρεπε από καιρό να παίζουν στη Β’ Εθνική ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη και του Κόκκαλη, ο Παναθηναϊκός του Πατέρα ή η ΑΕΚ που ακόμη δεν μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα αλλά κάνει μετεγγραφές.
Δυστυχώς, εκεί ο νόμος είναι με τον ισχυρό και πάντα την πληρώνουν τα μικρά ψάρια σαν την Καβάλα και το Βόλο.
Αλλά είπαμε:  Dura lex sed lex

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου