Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Γερμανία: Ζητά χρυσό ή κρατικές μετοχές... για εγγυήσεις


Από αποθέματα χρυσού ή μετοχές σε κρατικές βιομηχανίες, ως εγγυήσεις, θα πρέπει να καλύπτονται οι...
 
Γερμανία: Ζητά χρυσό ή κρατικές μετοχές... για εγγυήσεις
μελλοντικές δαπάνες στο πλαίσιο των πακέτων διάσωσης χωρών της ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εργασίας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν, που είναι επίσης αντιπρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), του κόμματος υπό την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

Η Φον ντερ Λέγεν, παρεμβαίνοντας στο διάλογο σχετικά με το γεγονός ότι η Φινλανδία ζήτησε εγγυήσεις από την Ελλάδα για τη συμβολή της στο υπάρχον πακέτο δανεισμού, υπογράμμισε μιλώντας στο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD ότι οι μελλοντικές καταβολές τέτοιων πακέτων σταθεροποίησης θα πρέπει να καλύπτονται από εγγυήσεις.
«Αρκετά κράτη κάνουν μεγάλες προσπάθειες να εξυπηρετήσουν το χρέος τους. Αυτό θα πρέπει να αναγνωρίζεται. Αλλά για να συνεχιστούν αυτές οι προσπάθειες μακροπρόθεσμα, χρειάζονται εγγυήσεις», φέρεται να δήλωσε η υπουργός, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του γερμανικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου.

Πάντως αξιωματούχος της κυβέρνησης της Γερμανίας σχολίασε ότι οι τοποθετήσεις της υπουργού Εργασίας Ούρσουλας Φον ντερ Λέγεν στο ARD δεν αποτελούν επίσημη θέση της γερμανικής κυβέρνησης.

Η Φον ντερ Λέγεν θεωρείτο στο παρελθόν πιθανή διάδοχος της Μέρκελ, ενδεχόμενο πάντως που μοιάζει να έχει αποδυναμωθεί. 
http://epikaira.gr/epikairo.php?id=27876&category_id=541

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου