Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Οι μόνοι που στηρίζουν τον ΓΑΠ είναι οι φίλοι του στην Τρόικα.


To Μεσοπρόθεσμο κατατέθηκε λοιπόν στη Βουλή και πάει προς ψήφιση μέχρι 28 Ιουνίου. Σίγουρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής όπου ο Γ. Παπανδρέου θα παίξει το τελευταίο του χαρτί, αυτό της μη ψήφισης του Μνημονίου, της χρεοκοπίας και ότι αυτό συνεπάγεται για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ευρώ και τις άλλες προβληματικές οικονομίες.
Όχι, ότι ο πρωθυπουργός έχει ισχυρό διαπραγματευτικό ατού, ούτε κάνει ότι θέλει τους Ευρωπαίους. Αυτά είναι αστεία και να τα λέει κάποιος. Η κυβέρνηση πήρε μέτρα που είχε συναποφασίσει με την τρόικα, ενέδωσε σε ότι χειρότερο διέταξαν οι δανειστές μας, χωρίς μάλιστα να μας λέει με ποιους όρους θα πάρει η χώρα αυτό το δάνειο. Αντίθετα, παίζει με το εκβιαστικό δίλημμα: ή Μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία προκειμένου να «μαντρώσει» όσους βουλευτές έχουν συνείδηση και φυσικά τον κόσμο. Οι επόμενες ημέρες κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικές καθώς οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου, υπό την πίεση στο εσωτερικό μέτωπο θα αναζητήσει σανίδα σωτηρίας στα φιλαράκια του, τους τροικανούς. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες ίσως υπάρχει δήλωση στήριξης από ΔΝΤ και Κομισιόν προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ενδεχομένως ακόμη και η Μέρκελ να βγει και να πει καμιά… καλή κουβέντα για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του, προκειμένου να αλλάξει το κλίμα που επικρατεί.
Θα πρόκειται για δηλώσεις του τύπου: «Γλιτώνετε την χρεοκοπία, σας δανείζουμε 100 δις αλλά πρέπει να εφαρμόσετε το Μεσοπρόθεσμο και να δώσετε εγγυήσεις για τα λεφτά μας».
Θα πρόκειται για την τελευταία κλίμακα του εκβιασμού του ελληνικού λαού. Θα παίξουν το χαρτί των καταθέσεων που θα χαθούν, αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, θέλοντας να πανικοβάλλουν τον κόσμο.
Θα στηρίξουν έτσι τον κ. Παπανδρέου που παραπαίει καθώς στο εσωτερικό της χώρας η συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής θα «επικοινωνηθεί» ως τεράστια επιτυχία, ως λύση που απέτρεψε την καταστροφή κι άλλα τέτοια όμορφα κι αγγελικά πλασμένα.
Θα προσπαθήσει, λοιπόν ο κ. Παπανδρέου να πάει με τη Συμφωνία στη Βουλή και να πείσει τους βουλευτές του να ψηφίσουν χωρίς αντιρρήσεις το Μνημόνιο 2. Έχει και τις… καβάτζες του από Καρατζαφέρη και Ντόρα, οπότε θα πετύχει αυτό που θέλει.
Και στη συνέχεια απρόσκοπτα θα προχωρήσει σε ριζικό ανασχηματισμό βγάζοντας από το κάδρο τον αποτυχημένο κ. Παπακωνσταντίνου.
Αυτό που ίσως δε γνωρίζει η κυβέρνηση είναι ότι τα μέτρα δε θα περάσουν από τον ίδιο τον κόσμο. Θα το καταλάβουν πολύ σύντομα, θα το νιώσουν το καλοκαίρι όταν οι βουλευτές θα πάνε διακοπές. Έχει να πέσει γιαούρτι…
Αλλά μην υποτιμάτε και το σενάριο των πρόωρων εκλογών. Η ημερομηνία 24 Ιουλίου όλο και περισσότερο «παίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου