Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Γιατί δεν πάει ο ΓΑΠ στην πατρίδα του έστω και για βόλτα;


Από τον Φιλοκτήτη ,

Σε προηγούμενο άρθρο του Olympia είχε γίνει αναφορά στο γεγονός ότι ο ΓΑΠ έχει πολύ καιρό (για τα δικά του «ταξιδιάρικα» δεδομένα) να πάει στις ΗΠΑ. Γιατί δεν πάει το παιδί στην λατρεμένη του πατρίδα για μια....
βολτίτσα; Τα χρήματα και τον κόπο δεν τα υπολογίζει – αφού ούτως ή άλλως θα πάει με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και θα στείλει το λογαριασμό στα κορόιδα. Τη διακυβέρνηση της χώρας την έχει αναθέσει εδώ και καιρό στο Ραγκούση και τη αποτελείωμα της οικονομίας μας στον Παπακωνσταντίνου, οπότε πραγματικά είναι να απορεί κανείς γιατί δεν κάνει τόσο καιρό το υπερατλαντικό ταξιδάκι που τόσο αγαπά.
Η Olympia έδεσε, πολύ εύστοχα, την εκπαραθύρωση του «φιλέλληνα» Ντομινίκ με τη δεδομένη απροθυμία του ΓΑΠ να πάει στις ΗΠΑ. Τόσο ο Ντομινίκ όσο και ο ΓΑΠ είναι μπλεγμένοι με την υπόθεση των CDS (Credit Default Swaps)για τα ελληνικά ομόλογα, σημαντικό μέρος των οποίων θα πρέπει να πληρώσουν τράπεζες των ΗΠΑ, ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ. Με άλλα λόγια βλέπουν κάποιοι στις ΗΠΑ ότι έρχονται κολοσσιαίες ζημίες για τις τράπεζές τους σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας μας και λαμβάνουν τα μέτρα τους. Τόσο ο ΓΑΠ όσο και ο Ντομινίκ είχαν εξαιρετική εσωτερική πληροφόρηση ώστε να στήσουν αυτή την εξαιρετικά αποδοτική απάτη – είχαν και το μαχαίρι και το πεπόνι στα χέρια τους. Πιθανότατα κάποιοι στις ΗΠΑ (αρχές ή/και ανταγωνιστικά συμφέροντα) είδαν ότι πρέπει να αντιδράσουν και το «μάζεμα του Ντομινίκ» ήταν το ξήλωμα του πρώτου πόντου από το «πλεκτό», με τον ΓΑΠ πιθανώς να ακολουθήσει αν τους δοθεί η ευκαιρία.
Τι είναι τα CDS
Ξέρω ότι όλοι οι αναγνώστε του Olympiaέχουν πλέον γνώσεις επιπέδου trader στα χρηματοοικονομικά (!) , αφού

αναγκαστήκαμε όλοι να μάθουμε μερικά πράγματα γύρω από τα παπατζηλίκια που στήνουν οι διεθνείς τοκογλύφοι εις βάρος μας, αλλά το επαναλαμβάνω εν τάχει ώστε να καταλάβουμε όλοι τα ίδια πράγματα. ΧΟΝΤΡΙΚΑ τα CDS είναι ένα «ασφαλιστήριο συμβόλαιο» που πληρώνει ο κάτοχος ενός ομολόγου. Δείτε εδώ, έχει και ωραία σχηματάκια.
Η μπίζνα είναι ανάλογη με τις ασφάλειες ζωής. Πληρώνει ο ασφαλισμένοςγια την περίπτωση που κάτι πάει στραβά – στην περίπτωση της ασφάλειας ζωής το στραβά= θάνατος κάποιου προσώπου. Στην περίπτωση των CDS στραβά= θάνατος της οικονομία του εκδότη ενός ομολόγου = χρεοκοπία του εκδότη. ΜΟΝΟ τότε πάνε ΤΑΜΕΙΟ.
Τα κέρδη από τα CDS είναι κολοσσιαία, εφόσον οι «ληστοσυμμορίτες των αγορών» αγόραζαν πάμφθηνα τα CDSόταν «η Ελλάδα ήταν θωρακισμένη έναντι της κρίσης» και δρομολογούσαν την χρεοκοπία μας. Αγοράζουν τα CDS,βρίσκουν και τον προδότο-ΓΑΠ που λιγουρεύεται παγκόσμιες διακυβερνήσεις και ύπατες θέσεις στον ΟΗΕ, τον οποίο τον κάνουν πρωθυπουργό και του δίνουν και σαφείς οδηγίες -μόνος του αποκλείεται να καταλάβαινε τι έπρεπε να κάνει…
Τη συνέχεια την ξέρετε , γίνεται πρωθυπουργός, αρχίζει τα καραγκιοζιλίκια τύπου Opengov και γενικώς σπαταλά χρόνο άσκοπα, δεν δανείζεται με χαμηλά επιτόκια όταν πρέπει, αρχίζει τις δηλώσεις περί «Τιτανικού» και «διεφθαρμένης χώρας», τα spread πάνε στο θεό, δεν μπορούμε να δανειστούμε, φέρνει την Τρόικα, μας εξουθενώνουν οικονομικά κτλ. Ταμείο πάνε μόνο όταν χρεοκοπήσουμε – και πλέον είμαστε πολύ κοντά!
Γιατί τα CDS καίνε τις τράπεζες των ΗΠΑ;
Tο πρόβλημα με τα CDS είναι ότι σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας κάποιοι θα πάνε ταμείο και κάποιοι θα μείνουν με τον «μουτζούρη στα χέρια». Το κακό στην όλη υπόθεση είναι ότι συνολικά ταCDS για τα PIGS υπολογίζονται ότι έχουν πλέον αξία πάνω από 1 τρις δολάρια, 129 δις εκ των οποίων θα πρέπει να καταβάλουν οι τράπεζες των ΗΠΑ – οι οποίες μάλιστα έχουν πολύ λίγα ελληνικά ομόλογα. Προφανώς δεν απόλαυσαν πότε ούτε καν τις αποδόσεις που είχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και δεν μπορούν να πάρουν και σειρά για να φάνε από το «κουφάρι μας» με τις διαδικασίες που προβλέπει το μνημόνιο. Βασικά οι τράπεζες των ΗΠΑ θα είναι τα «κορόιδα» στην όλη ιστορία – φυσικά με το αζημίωτο για όσους έστησαν εκ των έσω αυτό το παιχνίδι. Στην τελική φάση τα κορόιδα θα είναι οι αμερικανοί φορολογούμενοι που θα πρέπει να ΞΑΝΑ-ΜΑΤΑ-ΔΙΑΣΩΣΟΥΝ τις φαλιρισμένες τους τράπεζες. Η ελλαδίτσα μας θα λειτουργήσει ως πυροκροτητής σε μία πολύ μεγαλύτερη χρηματοοικονομική έκρηξη, καθώς η χρεοκοπία μας θα φέρει τη χρεοκοπία όλων των PIGS .
Δείτε εδώ έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση
Μπήκαν Hackers στο Μαντρί (ΔΝΤ)!
Σύμφωνα με το WSJ πρόσφατα μπήκανHackers στο δίκτυο υπολογιστών του ΔΝΤ και το έκαναν «λαμπάδα». Οι άχρηστοι που το διαχειριζόντουσαν είχαν μάλιστα όλα τα δεδομένα του σε μη κρυπτογραφημένη μορφή, οπότε όχι μόνο μπήκαν μέσα οι hackers, αλλά πήραν και δεδομένα και έγγραφα που είναι αξιοποιήσιμα.
Μάλιστα εδώ και ένα μήνα είχαν πάρει ειδικά μέτρα ασφάλειας απέναντι στοhacking group Anonymous (ναι αυτό που μάμησε πρόσφατα την SONY), το οποίο είχε προειδοποιήσει για επικείμενη επίθεσή του στο ΔΝΤ ως αντίδραση προς την «ελληνική διάσωση».
Για την ακρίβεια “in response to the strict austerity measures in its rescue package for Greece”, σύμφωνα πάντα με την WSJ.
Δείτε εδώ
και εδώ
To ΔΝΤ είναι εξαιρετικός πολιτικός στόχος για όσους αντιτίθενται στο σημερινό status quo – έχει πολλά άπλυτα που μυρίζουν και πολύ άσχημα!
Οι Hackers θα αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό;
Το πρόβλημα με την εισβολή των hackerστο ΔΝΤ μπορεί να λάβει απρόβλεπτες διαστάσεις καθώς εντάσσεται σε μια γενικότερη επιχείρηση των anonymous με την ονομασία Operation Empire State Rebellion. Στη συγκεκριμένη επιχείρηση, η έναρξη της οποίας είναι στις 14 Ιουνίου, στόχος φαίνεται να είναι το οικονομικό κατεστημένο και προσωπικά ο πρόεδρος της FED Ben Bernake. Η επίθεση στο ΔΝΤ ήταν απλά τα προεόρτια…
olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου