Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γ.Λιάνης


Την παραίτηση του από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ υπέβαλε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρωθυπουργό ο Γιώργος Λιάνης. Η κοινοβουλευτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ πλέον είναι 155 βουλευτές.

Στην επιστολή του ο Γιώργος Λιάνης υπογραμμίζει ότι δεν πιστεύει στην οικονομική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση. «Με λύπη ομολογουμένως πήρα την απόφαση να παραιτηθώ από την κοινοβουλευτική μας ομάδα, παραμένοντας βουλευτής Φλώρινας. Δεν πιστεύω πια στην οικονομική πολιτική που ακολουθούμε. Αποτύχαμε και έκτοτε αναγκαζόμαστε να κρύβουμε την αλήθεια από τον λαό συνεχώς. Ο χρόνος που πέρασε με το Μνημόνιο ήταν ένας μαρτυρικός χρόνος θυσιών που αποδείχθηκαν μάταιες για τους Έλληνες. Μάταιες γιατί οδήγησαν στο Μεσοπρόθεσμο που το βλέπω βραχυπρόθεσμο και μοιραία θα ακολουθήσει και άλλο χειρότερο...» 

«Δεν μπορώ να κουβαλάω το βάρος που μας φορτώνετε»
«Η υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ναυάγησε. Πιστεύετε αλήθεια ότι η τύχη της χώρας δεν κρίθηκε στο αποτέλεσμα εκείνης της συνάντησης και κρίνεται κάθε φορά από λίγους βουλευτές που τους αναγκάζουμε να γίνουν ''εθελοντές της αυτοκτονίας''; Θα ήταν υπέροχο να μπορούσαμε πράγματι 3- 4 βουλευτές κάθε φορά να σώζουμε τη χώρα. Αλλά το υπέροχο απέχει ένα βήμα από το γελοίο. Δεν δέχομαι να μπω στην ίδια καταναγκαστική διαδικασία. Η ελευθερία μου που την ορίζει το Σύνταγμα της χώρας είναι απεριόριστη και ''απλώνει και την ελευθερία των άλλων μέχρι το άπειρο'', για να θυμηθούμε τον Μάη του '68. Οι ψηφοφορίες αυτές είναι πιθαναγκαστικές και μόνο τέτοιες δεν πρέπει να είναι. Δεν μπορώ να κουβαλαώ πια το βάρος που μας φορτώνετε και ενώ γινόμαστε Σίσυφοι μας βαφτίζετε σωτήρες της χώρας. Αυτό είναι υποκρισία και φαρισαϊσμός» σημειώνει στην επιστολή του ο Γιώργος Λιάνης.

«Να ζητήσουμε συγνώμη από τον ελληνικό λαό»

«Όλοι παραδέχονται πλέον ότι η οικονομική μας πολιτική ήταν λανθασμένη. Μένει να παραδεχτούμε το λάθος μας. Μένει να ζητήσουμε τη συγνώμη που αρμόζει από τον ελληνικό λαό. Και τέλος να προχωρήσουμε σε μια αλλαγή της οικονομικής μας πολιτικής όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό».

«Δεν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής»

«Για να μπορώ να λειτουργήσω ελεύθερα σαν βουλευτής χρειάστηκε όσο κι αν σας ξενίζει αυτό, να αποφασίσω πρώτα ότι δεν πρόκειται να είμαι ξανά υποψήφιος βουλευτής. Για πρώτη φορά αισθάνομαι πιο ελεύθερος και για πρώτη φορά κάνω αυτό που επιτάσσει το Σύνταγμα και αυτό που επιτάσσει ο εθνικός μας ποιητής: ''Συλλογάται καλά όποιος συλλογάται ελεύθερα''. Ό,τι καλύτερο είχα μέσα μου ήταν η ελεύθερη και αδέσμευτη φωνή μου από τα χρόνια της δημοσιογραφίας. Τη φωνή αυτή μερικές φορές την έπνιξα».

«Γιατί δεν παραιτήθηκα από βουλευτής»


«Δεν ταιριάζει ούτε στα προσωπικά μου πιστεύω ούτε στο φρόνημα των ακριτών κατοίκων της Φλώρινας να ορίσω εγώ το νέο βουλευτή της Φλώρινας. Αυτό θα γίνει στις προσεχείς εκλογές όποτε κι αν γίνουν αυτές από το λαό της Φλώρινας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου