Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

"...Τα άτομα διέφυγαν αλλά στο όχημα που εγκατέλειψαν βρέθηκαν χάρτες με τις διαδρομές του Καραμανλή, πληροφορίες για τους άνδρες ασφαλείας του, όπλα, κυάλια νυχτερινής οράσεως και εκρηκτικά!"


Ένα ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ που αναφέρεται σε απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και η οποία αποτράπηκε κατόπιν επέμβασης της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών δημοσιεύουν αύριο τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ. Σύμφωνα με το έγγραφο των Ρώσων ο Καραμανλής ήταν στόχος κύκλων που ήθελαν να “αναβάλουν ή να ματαιώσουν την ενεργειακή και αμυντική πολιτική του, η οποία προσανατολιζόταν προς τη Μόσχα". Αναφέρονται στην υπογραφή των αγώγων Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και South Stream, αλλά και στην υπογραφή της διακρατικής σύμβασης για τα TOMΑ BMP-3HEL που είχε αποφασιστεί έξι μήνες ενωρίτερα. Σύμφωνα μάλιστα με όσα δημοσιεύει το περιοδικό επικαλούμενο το έγγραφο της FSB:


 -Ομάδα της ρωσικής υπηρεσίας ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει επιχειρήσεις αντιπαρακολούθησης.
-Μεταξύ 20 και 25 Απριλίου 2008 η ομάδα αυτή ενεπλάκη με άτομα τα οποία παρακολουθούσαν τον πρώην πρωθυπουργό. Τα άτομα διέφυγαν αλλά στο όχημα που εγκατέλειψαν βρέθηκαν χάρτες με τις διαδρομές που ακολουθούσε ο Καραμανλής, πληροφορίες για τους άνδρες ασφαλείας του, όπλα, κυάλια νυχτερινής οράσεως και εκρηκτικά!
-Το σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας όπως υποστήριζαν οι Ρώσοι περιελέμβανε τέσσερα σημεία:

1.Πολιτική αποσταθεροποίηση η οποία υποτίθεται επιτεύχθηκε με το Βατοπαίδι
2.Επιχειρηματική αποσταθεροποίηση που υλοποιήθηκε με την υποβάθμιση της οικονομίας .
3.Κοινωνική αποσταθεροποίηση με κοινωνικές αναταραχές και τρομοκρατικές ενέργειες
4.Προβλήματα στην εξωτερική πολιτική.


Παρόλα αυτά το ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ επισημαίνει ότι η εγκυρότητα αυτών των πληροφοριών δεν μπορεί να ελεγχθεί και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πρόκειται για σκόπιμη παραπληροφόρηση.
Να πούμε ότι η FSB είναι αρμόδια για την αντικατασκοπεία στην Ρωσία και όχι για επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Η στρατιωτική υπηρεσία η GRU είναι αρμόδια για τέτοιες επιχειρήσεις όπως και άλλη μία υπηρεσία που αναλαμβάνει τις δύσκολες δουλειές... 

defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου