Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Υπό την προστασία των ΜΑΤ οι κομματικές συνελεύσεις του ΠΑΣΟΚ!



Ποιος θα περίμενε ότι το ΠΑΣΟΚ θα έφτανε εκεί όπου έφτασε! Οι κομματικές συνεδριάσεις, όπου κι αν γίνονται, στα γραφεία ή στους χώρους συγκέντρωσης μελών του κόμματος, να διεξάγονται υπό την προστασία της Αστυνομίας...

Έξω από κάθε κομματική οργάνωση όπου πηγαίνει να μιλήσει κάποιο κεντρικό στέλεχος υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Στον Γέρακα, όπου είχε πάει ο Παντελής Οικονόμου να μιλήσει στα κομματικά στελέχη της περιοχής, άνδρες των ΜΑΤ είχαν πιάσει από νωρίς θέσεις έξω από το γήπεδο όπου έγινε η συγκέντρωση. Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα συζητείται σε όλη τη χώρα, με ομιλητές υπουργούς, βουλευτές και μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου υπό αστυνομικό κλοιό. Οι πιο... τολμηροί πάνε στις συγκεντρώσεις αποφασισμένοι να αντέξουν απειλές, βρισιές και επιθέσεις.

Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που βλέποντας το σκηνικό που διαμορφώνεται αναβάλλουν την παρουσία τους στις κομματικές εκδηλώσεις, παρά τα μέτρα της Αστυνομίας. Ο Χάρης Παμπούκης, αν και κανείς δεν μπορεί να του καταλογίσει τίποτε, αφού δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, ανέβαλε την τελευταία στιγμή την επίσκεψή του στη Μυτιλήνη στο Συνέδριο της Ένωσης Δικαστών για τον φόβο επεισοδίων. Στον Βύρωνα ήταν να μιλήσει ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αλλά από νωρίς είχαν πετάξει στους δρόμους φέιγ βολάν με συνθήματα κατά της κυβέρνησης που ανάγκασαν τον υπουργό να το ξανασκεφτεί. Η ομηρία του Κώστα Σκανδαλίδη στη Χίο από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως λέει ο ίδιος, απέδειξε ότι η παρουσία της Αστυνομίας έξω από τον χώρο όπου θα μιλούσε δεν κατάφερε να αποτρέψει τα γεγονότα. Το ίδιο και στην Αργυρούπολη, την προηγούμενη εβδομάδα, με τα όσα έζησε από παρόμοιες ομάδες, που κινητοποιήθηκαν από την προηγούμενη ημέρα μέσω του διαδικτύου, ο Γιώργος Πεταλωτής. Μπροστά σε ανάλογη κατάσταση βρέθηκε η Άννα Νταλάρα και πολλοί άλλοι κυβερνητικοί, που μπαίνουν δίκαια ή άδικα στο στόχαστρο «αγανακτισμένων» πολιτών σε κάθε γειτονιά της Αθήνας ή της επαρχίας.

Το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο. Όμως παρατηρείται και ένα άλλο φαινόμενο. Τα μέλη των τοπικών οργανώσεων έχουν μοιραστεί στα δύο, οι μεν εναντίον των δε. Κάποιοι υποστηρίζουν την αναγκαιότητα των μέτρων, άλλοι τα απορρίπτουν και εξαπολύουν μύδρους κατά του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών. Τα όσα ακούγονται κάθε φορά μεταξύ των «συντρόφων» μόνο συντροφικά δεν είναι! Πλήρης αποδόμηση του οργανωμένου ΠΑΣΟΚ, με την κοινωνία απέναντι και τα ΜΑΤ σε μόνιμη... βάρδια. Όχι για να προστατέψουν την κοινωνία αλλά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τις επιθέσεις που δέχονται. Τα μηνύματα που φτάνουν στην Ιπποκράτους δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Όλοι τους έχουν καταλάβει ότι η οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, που τόσα χρόνια στήριζε κάθε πρωτοβουλία του προέδρου με μικρές αποκλίσεις, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Οι επιστολές των Νομαρχιακών Επιτροπών, τα ηλεκτρονικά μηνύματα που φτάνουν κάθε ημέρα και τα τηλέφωνα του κόσμου στα κεντρικά γραφεία δείχνουν ότι τίποτα δεν μοιάζει με το χθες και τίποτα δεν θα είναι το ίδιο αύριο. Είχε απόλυτο δίκιο ο βουλευτής Δημήτρης Καρύδης όταν είπε στη συνεδρίαση του ΚΤΕ ότι στείλαμε στην κατάθλιψη τα στελέχη μας με τα όσα ακούνε.

Όσα διαδραματίζονται στις οργανώσεις δεν διαφέρουν και πολύ απ’ όσα ειπώθηκαν από τους βουλευτές στη 12ωρη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών. Μόνο που στην αίθουσα της Βουλής οι βουλευτές δεν ήταν υπό την προστασία αστυνομικών δυνάμεων. Καταφύγιό τους είναι τελικά το Κοινοβούλιο.

paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου