Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Βροχή… η αγανάκτηση στην πλατεία Συντάγματος


Με το σύνθημα «Δεν πάμε διακοπές, δεν πάμε παραλία, θα είμαστε όλοι εδώ κάθε μέρα στην πλατεία» πλήθος «Αγανακτισμένων» συγκεντρώθηκε για τρίτη Κυριακή στο Σύνταγμα, τον Λευκό Πύργο και άλλες πόλεις της χώρας. 



Μπορεί η συγκέντρωση να ήταν μικρότερη σε όγκο από τις προηγούμενες Κυριακές, όμως, είχε παλμό και ο ενθουσιασμός του κόσμου ήταν μεγάλος.



Μέσα στο πλήθος ξεχώριζαν πλακάτ με τα σήματα του ΔΝΤ, της Goldman Sachs και φωτογραφίες του Πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών.



Κρατώντας ελληνικές σημαίες, φώναζαν «κλέφτες, κλέφτες, κλέφτες» έξω από το Κοινοβούλιο, στέλνοντας το μήνυμα πως «δεν πάει άλλο».



Η αγανάκτηση του κόσμου εκφράστηκε με συνθήματα όπως «Η χούντα δεν τελείωσε το '73, εμείς θα την κηδέψουμε σε τούτη την πλατεία» και «Η Βουλή τους θα γίνει φυλακή τους».



Η σκέψη όλων των «Αγανακτισμένων», επικεντρώνεται στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης, ημέρα της γενικής απεργίας, με αφορμή τη συζήτηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.



Στη Θεσσαλονίκη, παρά τη βροχή που προηγήθηκε, οι «Αγανακτισμένοι», συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο φωνάζοντας: «Βρέχει πολύ-βρέχει αγανάκτηση», «Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, αν δεν φύγουν αυτοί» και «24 ώρες στον δρόμο».



Πριν από το απογευματινό πανευρωπαϊκό ραντεβού τους, οι «Αγανακτισμένοι» έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους «Αγανακτισμένους» του Συντάγματος, οι Θεσσαλονικείς σχεδιάζουν, στις 15 Ιουνίου, συγκέντρωση στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου