Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ετοιμάζουν Ολοκαύτωμα των Ελλήνων. Ο Λαός να ενεργοποιήσει το Άρθρο 120 του Συντάγματος.


Το πλήθος με κρεμάλες έξω από την Βουλή, λίγο πριν αρχίσει η επίθεση των ΜΑΤ χθες τα μεσάνυκτα
Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*
Το καθεστώς των δωσίλογων επεχείρησε για δεύτερη φορά την βίαιη καταστολή της λαϊκής συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος και τις γύρω λεωφόρους, τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα, Τετάρτη 22 Ιουνίου.
Εφαρμόζοντας σχέδιο περικύκλωσης της πλατείας και φέρνοντας από παντού διμοιρίες ΜΑΤ και ειδικών δυνάμεων, προσπάθησαν μεταξύ 2:30 και 3:30 άγρια μεσάνυχτα να τσακίσουν την λαϊκή αντίσταση, να διώξουν τον κόσμο που παρέμενε εξοργισμένος στους δρόμους –για πρώτη φορά τόσο αργά- και να επιτεθούν στην πλατεία όπου είχαν καταφύγει οι περισσότεροι πολίτες, όπως κάθε βράδυ στο Σύνταγμα.
Έσπασαν τα μούτρα τους για δεύτερη φορά, μέσα σε μια εβδομάδα. Οι πολίτες αντιστάθηκαν ήρεμα και αποφασιστικά με συνθήματα, χορούς και τραγούδια.
Ο λαός παραμένει στην πλατεία για 29η ημέρα, έτοιμος να ενωθεί με τους συμπολίτες μας που έρχονται από την Πελοπόννησο και να οργανώσει παραπέρα τις κινήσεις του για την μεγάλη σύγκρουση που επίκειται τις επόμενες ημέρες.
Το σύνθημα που ακούγεται σε όλα τα στόματα είναι ένα: Παραμένουμε εδώ ενωμένοι μέχρι να φύγουν αυτοί και το μνημόνιό τους.
Οι πολίτες προηγουμένως υποδέχθηκαν την διαδικασία της οπερετικής «ψήφου εμπιστοσύνης» με συνεχή γιουχαΐσματα και αποδοκιμασίες. Την ώρα που ανακοίνωναν τα μεγάφωνα της λαϊκής συνέλευσης το όνομα ενός ακόμα κυβερνητικού βουλευτή που έλεγε «ναι», στην λεωφόρο Αμαλίας ακουγόταν ρυθμικά η κραυγή «Προδότης – Προδότης».
Αυτοί οι προδότες και νεο-δωσίλογοι, που επιχειρούν να παραστήσουν τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας, αφού ψήφιζαν όρθιοι και σκυθρωποί, αμέσως μετά φυγαδευόντουσαν ένας-ένας από το κτίριο του κοινοβουλίου ανάμεσα σε εκατοντάδες αστυνομικούς, κλούβες και μοτοσυκλετιστές «ΔΙΑΣ», που τους προστάτευαν από την λυσσαλέα κατακραυγή της κοινωνίας.
Από τις απογευματινές ώρες, η Αθήνα ήταν ξανά σε κατάσταση πολιορκίας από την κοινοβουλευτική χούντα. Δεκάδες διμοιρίες των δυνάμεων καταστολής και κλούβες είχαν αποκλείσει τους κεντρικούς δρόμους, από την Αλεξάνδρας έως την Συγγρού και από την Φιλελλήνων μέχρι την Ομόνοια, για να εξασφαλίσουν την ασφαλή προσπέλαση των κυβερνητικών στην Βουλή.
Αυτά που ζει η Αθήνα αυτό τον μήνα τα έχει ξαναζήσει μόνο σε εποχές όπου η χώρα ήταν υπό επίσημη εχθρική κατοχή.
Η αδίστακτη ξενοκίνητη πολιτική εξουσία, συνεπικουρούμενη από επίορκους δικαστές και αστυνομικούς, εφαρμόζει διατεταγμένα το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων. Με την ψήφιση του «Μεσοπρόθεσμου» και των συναφών μέτρων διαλύεται ο κοινωνικός ιστός , πτωχοποιείται το μεγαλύτερο μέρος των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης, καταργείται ο δημόσιος τομέας, χάνονται τα κοινωνικά αγαθά της παιδείας, ασφάλισης, υγείας, τα οποία ήταν ιστορικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού και οδηγείται η χώρα σε αργό θάνατο.
Μετά από τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις, η επιβίωση της χώρας και του λαού έχουν περάσει στα χέρια της ίδιας της κοινωνίας και του αυτο-οργανωμένου λαϊκού κινήματος. Απέναντί μας είναι μια εχθρική πολιτική εξουσία και ένα κράτος που έχει στραφεί ενάντια στο έθνος και τον λαό. Η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα έχουν απονομιμοποιηθεί και η τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας επαφίεται πλέον στον πατριωτισμό των Ελλήνων που, σύμφωνα με το άρθρο 120 (παρ.4), υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσον εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί την βίαιη κατάλυσή της.
Αν και οι εξεγερμένοι Έλληνες είναι πια γεγονός, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εγκαταλείψει αμαχητί την πολιτική σκηνή και, παρ’ όλο που ο πολιτικός χρόνος έχει συμπυκνωθεί γι’ αυτήν, θα επιχειρήσει να ελέγξει τις εξελίξεις και να κάμψει τον λαό.
Ήρθε η ώρα η αγανάκτηση των πολιτών να μετατραπεί σε πολιτική νίκη. Τις επόμενες ημέρες να εκμεταλλευθούμε κάθε δυνατότητα για κινητοποίηση των μαζών, να πυκνώσουμε την παρουσία μας στις πλατείες, να γίνουν παρεμβάσεις σε γειτονιές και χώρους δουλειάς για να κατέβουν όλοι στις 27-28 Ιουνίου στο κέντρο της Αθήνας, με κάθε μέσον, ώστε να αποτρέψουμε τους προδότες από του να τολμήσουν να δώσουν την χαριστική βολή στην πατρίδα μας.
Ο λαός μπορεί με την μαχητική παρουσία του να αποκρούσει την εναντίον του επίθεση από την κοινοβουλευτική ολιγαρχία, τους Επικυρίαρχους και τους διεθνείς τοκογλύφους και να οικοδομήσει ένα μεγάλο κοινωνικοπολιτικό μέτωπο για την αναγέννηση της χώρας, την τιμωρία των ενόχων, την άρνηση του χρέους και την κατοχύρωση της λαϊκής κυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας.
Ας έχει υπ’ όψιν της η ανόητη, εκτός των άλλων, πολιτική ηγεσία ότι είναι φρόνιμο να παραδώσει την εξουσία όσο πιο γρήγορα και ειρηνικά γίνεται στον λαό που έχει ξεσηκωθεί.
Αν επιχειρήσει να γαντζωθεί σ’ αυτήν με την βία και το αίμα, τότε να ξέρει ότι το αίμα θα πέσει στα κεφάλια της. Δεν θάχει ούτε την ευκαιρία να φυγαδευθεί με ελικόπτερα από την χώρα, όπως ίσως ελπίζει.
Όσοι βουλευτές τολμήσουν να ψηφίσουν το «Μεσοπρόθεσμο», να ξέρουν ότι θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση από τους Έλληνες με αυτήν που είχαν οι ναζί από τα θύματα του Ολοκαυτώματος: Ανελέητη τιμωρία όπου και όποτε αυτό καταστεί δυνατόν. Και δεν θάχουν πια πού να κρυφτούν. Ο λαός ενεργοποίησε ήδη, με τον ενωτικό και μαζικό αγώνα του, το 120 και σύντομα θα πάρει τις τύχες του στα χέρια του!
*Δημοσιογράφος-συγγραφέας, ιδρυτικό μέλος της ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου