Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

“ΜE ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ”! – Καίει την κυβέρνηση η Societe Generale


Με πρόωρες εκλογές μπορείτε να πάρετε τις δόσεις χωρίς να ψηφίσετε το Μεσοπρόθεσμο!

Αν πέταγε το μπαλάκι στο γήπεδο της ΕΕ εξ’ολοκλήρου η Ελλάδα ίσως να έπαιρνε τα απαιτούμενα κεφάλαια χωρίς την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου!
Η εκτίμηση αυτή έρχεται από την ανάλυση της Societe Generale η....
οποία αναφέρει πως σε πιθανή άρνηση που θα ακολουθούσαν και πρόωρες εκλογές, η ΕΕ (μαζί με τη Γερμανία) θα αναγκάζονταν να δώσουν κεφάλαια (και για το χαμένο χρόνο) χωρίς να έχουν εκείνες τις δεσμεύσεις για τις περικοπές δαπανών.
Ενα ενδεχόμενο «’Οχι» στο Μεσοπρόθεσμο θα οδηγήσει σε εκλογές στη χώρα και την εξουσία θα λάβει το κόμμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία.
Οπως σημειώνει η Societe Generale η ΝΔ δεν είναι ενάντια της λιτότητας συνολικά, αλλά διαφωνεί κυρίως στην φορολογική πολιτική και στοχεύει στην επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου με την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Οι εκλογές, ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης και η ακόλουθη έγκριση της νέας δημοσιονομικής στρατηγικής της νέας κυβέρνησης, θα πάρει πάρα πολύ χρόνο και αναμφίβολα θα προκαλέσει ισχυρές αναταραχές στις αγορές.
Σε αυτήν την περίπτωση η Societe Generale εκτιμά ότι η ηγεσία της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, θα πρέπει να δώσει έτσι περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα, χωρίς την επιβεβαίωση ότι θα γίνουν οι περικοπές δαπανών. Ετσι, το μπαλάκι θα είναι πλέον καθαρά στο γήπεδο της ΕΕ, η οποία θα αναγκαστεί να προχωρήσει με την περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα, χώρις να υπάρχουν οι αυστηρές δεσμεύσεις που ζητούνται σήμερα, αφού ο χρόνος θα πιέζει.
Πηγή: sofokleouin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου