Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ(ο προστάτης της φτωχολογιάς…): ΜΕΙΩΣΤΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!


Στη χθεσινή του ομιλία στη βουλή, κατά τη συζήτηση επί της ψήφου εμπιστοσύνης στη «νέα» κυβέρνηση Jeffry, ο Καρατζαφέρης είπε τα εξής «περίεργα»:
«Ξέρετε τι μου είπε ένας Σλοβένος συνάδελφος; Μου είπε: «Εμείς εδώ έχουμε μέσο όρο 300 ευρώ σύνταξη, ενώ εσείς έχετε 700 ευρώ! Πώς θα πείσω το Σλοβένο πολίτη να συνεισφέρει;» Ένας, πάλι, Γερμανός μού είπε ότι από την ημέρα που μπήκαμε στο ευρώ, στη Γερμανία έχει δοθεί 5% αύξηση στους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ στην Ελλάδα 31%!. Πώς θα πειστεί ο Γερμανός να δοθούν στην Ελλάδα κι άλλα λεφτά; Χρειάζονται λοιπόν απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα. Ερωτώ: Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε όλα αυτά τα πρακτικά ερωτήματα και να τους αντιμετωπίσουμε; Ή θα συνεχιστούν τα “κρεσέντα” μέσα στην Αίθουσα –που θέλω να πιστεύω ότι είναι στιγμιαία και δεν αποτελούν μόνιμη πολιτική; Γι’ αυτό λοιπόν σας εγκαλώ! Όχι κλάψες και ευχές, περισσότερη αποφασιστικότητα και αποτέλεσμα».

Τι εννοεί ο «ποιητής» (εκ του προχείρου…); Μήπως, ότι προκειμένου να… πείσουμε τους Σλοβένους κ.λπ. χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους δυστυχείς πολίτες των πρώην χωρών των «σοσιαλιστικών παραδείσων» που μπήκαν στην Ε.Ε., να… συνεισφέρουν για τη… σωτηρία μας, πρέπει να αναπροσαρμόσουμε προς τα κάτω τους μισθούς και τις συντάξεις των Ελλήνων, έτσι ώστε να φτάσουν τα ψίχουλα που παίρνουν αυτοί; Μήπως, εμμέσως πλην σαφώς, ο ΛΑ(Γ)ΟΣ του Jeffry τηλεπρόεδρος προτείνει να μειωθούν οι ήδη τσεκουρωμένοι μισθοί και συντάξεις στο μισό και παρακάτω; Ναι, καλά καταλαβαίνουμε, αυτό ακριβώς εννοεί! Οι χειμαζόμενοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι αυτής της χώρας, που τον τίμησαν με την ψήφο τους και τον έστειλαν στη βουλή για να προτείνει τώρα το χαμό τους, έχουν πλέον το λόγο…

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου