Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Άνθιμος: ''Ας με απειλούν εγώ θα τα ψέλνω για Σκοπιανό''



Άστραψε και πάλι ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος διαμηνύοντας στο κήρυγμα του την Κυριακή (01/05) από ναό της Θεσσαλονίκης, προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει να μιλάει για Μακεδονία και Θράκη και ας απειλείται η ζωή του. "Τι να την κάνεις την ζωή αν είναι να έχεις χάσει όλα όσα σου ανήκουν", είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ενώ απευθυνόμενος εμμέσως σε εκείνους που του ασκούν κριτική για τις παρεμβάσεις του, προειδοποίησε ότι μπορεί να "ψάλλει" καλύτερα απ’ αυτούς. "Αλλά ας μην πω άλλα γιατί θα με ψάλλουν τη Δευτέρα. Αλλά εγώ ψάλλω καλύτερα…"!

Ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος αναφερόμενος στο ζήτημα των Σκοπίων είπε πως: ''Όποιοδήποτε όνομα με την λέξη Μακεδονία θα είναι απειλή για το μέλλον των παιδιών μας. Μακεδονία είναι μια και είναι η Ελληνική". Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε έναν χάρτη που υπάρχει στο νέο μουσείο του Ολοκαυτώματος που δημιούργησαν Εβραίοι στα Σκόπια και δείχνει με το ίδιο χρώμα την περιοχή της Μακεδονίας, από τα Σκόπια μέχρι και την Θεσσαλονίκη. Αναφέρθηκε επίσης και στα εγκαίνια ενός μεγάλου σταδίου που έγιναν αυτές τις ημέρες στα Σκόπια. Όπως είπε ο κ.Άνθιμος στο νέο στάδιο δόθηκε το όνομα "Φίλιππος ο Μακεδών". "Μα γιατί δεν τους λέει κανείς τίποτα", διερωτήθηκε ο κ.Άνθιμος υπενθυμίζοντας ότι τόσο Πανεπιστημιακοί καθηγητές όσο και πολιτικοί έχουν πει ότι οι Σκοπιανοί είναι Σλαβικής καταγωγής. "Γιατί προκαλείτε; Ποιος Φίλιππος; Και μόνο η λέξη δείχνει ότι είναι ελληνική!" είπε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.
"Αυτή είναι μια πληγή στο σώμα των ανθρώπων. Και μια δεύτερη πληγή είναι αυτό που συμβαίνει στην Θράκη. Ινστιτούτα Ισλαμικών Σπουδών θα γεμίσει η Θράκη", συνέχισε ο Μητροπολίτης Άνθιμος ενώ δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί και στο νέο μεγαλεπήβολο σχέδιο του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν που ετοιμάζεται να ενώσει με διώρυγα την Μαύρη Θάλασσα με τον Μαρμαρά. "Έχουν την Θράκη στο μυαλό τους" είπε ο κ.Άνθιμος ο οποίος - αν και υπενθύμισε ότι και η Κωνσταντινούπολη είναι στην Θράκη – άφησε σαφέστατα να εννοηθεί ότι κάποιοι επιβουλεύονται τη δυτική Θράκη , "θέλουν να την φάνε", είπε χαρακτηριστικά. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, όπως και άλλες φορές έχει δηλώσει, διαβεβαίωσε πως κίνητρό του δεν είναι το μίσος προς άλλους λαούς. Ούτε στους στόχους του είναι να φανατίσει τον λαό. "Μιλώ για την Ελλάδα μας, για αυτά που απασχολούν τα παιδιά μας" είπε και κάλεσε τους παριστάμενους πολιτικούς να μεταφέρουν την αγωνία του λαού στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων. "Μπροστά στην Ελλάδα δεν υπάρχουν κόμματα" είπε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. 
cosmo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου