Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Βομβιστική επίθεση κατά του Ταγίπ Ερντογάν



Μετά την προεκλογική ομιλία του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Καστάνομο η συνοδεία του δέχθηκε επίθεση με χειροβομβίδες από αγνώστους.


Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ένα αστυνομικό όχημα που ακολουθούσε την αυτοκινητοπομπή του Τούρκου πρωθυπουργού μετά το τέλος της ομιλίας του στο Καστάμονο δέχθηκε επίθεση από αγνώστους. Το NTV μετέδωσε ότι στο λεωφορείο βρίσκονταν οι πιο στενοί βοηθοί του Τούρκου πρωθυπουργού.


Οι άγνωστοι δράστες άνοιξαν πυρ κατά του αστυνομικού οχήματος και στη συνέχεια εκτόξευσαν χειροβομβίδες με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες.


Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του, ενώ το CNN Turk μεταδίδει ότι δύο ακόμη αστυνομικοί τραυματίστηκαν στην επίθεση. Οι τουρκικές αρχές έχουν ξεκινήσει επιχείρηση για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών στη δασική περιοχή γύρω από την επίθεση, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.


Όπως μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Ταγίπ Ερντογάν είχε φύγει με ελικόπτερο από την Μαύρη Θάλασσα πριν σημειωθεί η επίθεση και μετέβη σε μία άλλη προεκλογική συγκέντρωση στην επαρχία Αμάσεια, όπου τον υποδέχθηκαν χιλιάδες οπαδοί του AKP κυματίζοντας σημαίες του κόμματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου