Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Πλαστή η φωτογραφία του νεκρού Μπιν Λάντεν!



Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε αμερικανική επιχείρηση στο Πακιστάν και η σορός του είναι στην κατοχή των Αμερικανών, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Πλαστή η φωτογραφία του Μπιν Λάντεν, η σορός του οποίου βρίσκεται στη θάλασσα. Πανηγυρισμοί στις ΗΠΑ, την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι ηγέτες διεθνώς. Πλαστή ήταν η φωτογραφία, η οποία δήθεν έδειχνε το ματωμένο και πρησμένο πρόσωπο του Οσάμα Μπιν Λάντεν και προβλήθηκε από πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα και αναμεταδόθηκε σήμερα από τηλεοράσεις σ' όλο τον κόσμο και από ιστότοπους, πριν αποσυρθεί.

Το Γαλλικό Πρακτορείο εξέτασε τη φωτογραφία μ' ένα ειδικό πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή το οποίο απέδειξε ότι το στιγμιότυπο είχε πλαστογραφηθεί χρησιμοποιώντας τα γένια και το κάτω μέρος του προσώπου μιας παλαιότερης φωτογραφίας του Μπιν Λάντεν. Στον ιστότοπό του, το αμερικανικό δίκτυο MSNBC διευκρίνισε ότι δύο αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν προειδοποιήσει το NBC News ότι η εικόνα ήταν πλαστή. "Ουδείς αμερικανός ούτε πακιστανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά της", προσθέτει το δίκτυο στον ιστότοπό του. Σήμερα το μεσημέρι δεν υπήρχε δημοσιευμένη καμιά επίσημη φωτογραφία του Μπιν Λάντεν νεκρού.
Η σορός του ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν μεταφέρθηκε στο Αφγανιστάν μετά τον θάνατό του στο Πακιστάν και ποντίσθηκε στη θάλασσα, σύμφωνα με πληροφορία που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση των New York Times και μεταδόθηκε από τα δίκτυα CNN και MSNBC. Ο τόπος και οι συνθήκες δεν έχουν γίνει γνωστοί.
"Δίνουμε τη διαβεβαίωση ότι το σώμα του έτυχε της μεταχείρισης που ορίζει η μουσουλμανική παράδοση. Είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα", είχε προηγουμένως δηλώσει αμερικανός αξιωματούχος.
Το σώμα ενός μουσουλμάνου νεκρού πρέπει να πλυθεί από άνδρες μουσουλμάνους και να ταφεί το συντομότερο δυνατόν, συνήθως τις πρώτες 24 ώρες μετά τον θάνατο. Λευκό σάβανο καλύπτει το σώμα, το οποίο είτε ενταφιάζεται, είτε ποντίζεται.
Πηγή, πάντως, του περιβάλλοντος του ιμάμη του Μεγάλου Τεμένους του Παρισιού εξέφρασε σήμερα την έκπληξή της για τις πληροφορίες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες η σορός του Οσάμα Μπιν Λάντεν ποντίστηκε στη θάλασσα, σημειώνοντας ότι "κάτι τέτοιο θα ήταν εντελώς αντίθετο με τα ιερά και όσια του Ισλάμ".
Η πηγή αυτή σημείωσε ότι, σύμφωνα με τη μουσουλμανική παράδοση, "το σώμα ενός νεκρού πρέπει κατ'αρχάς να πλυθεί με σαπούνι, στη συνέχεια με καθαρό νερό και τέλος με νερό αναμεμειγμένο με καμφορά, προτού τυλιχθεί με τρία κομμάτια ύφασμα".
"Ο ενταφιασμός γίνεται στη γη, χωρίς φέρετρο. Η σορός πρέπει να τοποθετηθεί παράλληλα με τη Μέκκα, το κεφάλι του νεκρού να είναι ελαφρά γυρισμένο προς τα δεξιά ώστε το πρόσωπό του να στρέφεται προς την Κάαμπα, τον ιερό τόπο της Μέκκας", προσέθεσε. Καμία επίσημη επιβεβαίωση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής για την πληροφορία ότι η σορός του Μπιν Λάντεν ποντίστηκε στη θάλασσα.


Το διάγγελμα του Μπαράκ Ομπάμα
"Σήμερα το βράδυ είμαι σε θέση να ανακοινώσω στους Αμερικανούς και σε όλο τον κόσμο ότι οι ΗΠΑ ηγήθηκαν της επιχείρησης που οδήγησε στο θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, επικεφαλής της αλ Κάιντα, ένος τρομοκράτη που ευθύνεται για τη δολοφονία χιλιάδων αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών", δήλωσε ο Ομπάμα στο έκτακτο διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό από το Λευκό Οίκο.
Κανένας Αμερικανός δεν έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της επιχείρησης, όπως επεσήμανε ο Ομπάμα, ενώ λήφθηκαν όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν θύματα μεταξύ των πολιτών. "Αποδόθηκε δικαιοσύνη", υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος.
Σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρο, ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε μία έπαυλη στην πόλη Αμποταμπάντ, που βρίσκεται βόρεια του Ισλαμαμπάντ.
"Λίγο καιρό αφού ανέλαβα την προεδρία, έδωσα εντολή στον διευθυντή της CIA Λέον Πανέτα να αναγάγει τη δολοφονία ή τη σύλληψη του Μπιν Λάντεν σε πρώτη προτεραιότητα της μάχης μας εναντίον της αλ Κάιντα", επεσήμανε ο Ομπάμα.

newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου