Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Πέταξαν αυγά στον Σκανδαλίδη!

Ο Υπουργός αγροτικής ανάπτυξης που πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην Κρήτη δέχτηκε επίθεση από άγνωστα άτομα με...αυγά. Για καλή του τύχη όμως, τα... απέκρουσε ένας αστυνομικός!


Περιοδεία στην Κρήτη ξεκίνησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, στα πλαίσια των συναντήσεων του με στελέχη του συνεταιριστικού κινήματος, από όλη την Ελλάδα, εν όψει της κατάθεσης στη Βουλή, του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του συνεταιρισμών όλης της χώρας,


Το πρωί της Κυριακής επισκέφθηκε τον Άγιο Νικόλαο, όπου συναντήθηκε με τις ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών, Σητείας, Μεραμπέλλου, Οροπεδίου Λασιθίου και Ιεράπετρας. Έγινε σύσκεψη περίπου 2,5 ωρών, κατά την οποία αντηλλάγησαν απόψεις για το νέο νομοσχέδιο, τις οποίες ο υπουργός χαρακτήρισε χρήσιμες.


Ο Κώστας Σκανδαλίδης συζήτησε τις αλλαγές που προβλέπει ο αγροτικός Καλλικράτης σε ότι αφορά τις συγχωνεύσεις αλλά και τις καταργήσεις αγροτικών συνεταιρισμών.


Επόμενος σταθμός του κ. Σκανδαλίδη ήταν το Ηράκλειο όπου και συναντήθηκε απόψε με κτηνοτρόφους, εκτός του προγράμματος του, καθώς και με τις διοικήσεις των Ενώσεων του Νομού στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου στις οποίες και εξήγησε τους λόγους που το υπουργείο πρέπει να προβεί άμεσα στην εφαρμογή του αγροτικού Καλλικράτη.


"Όσοι συνεταιρισμοί δεν παρουσιάζουν κίνηση θα κλείσουν", επανέλαβε και από το Ηράκλειο ο κ. Σκανδαλίδης .


Παράλληλα ο υπουργός αναφερόμενος σε κάποιους συνεταιρισμούς τόνισε ότι βλέπουν τους αγρότες ως πελάτες με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο κ. Σκανδαλίδης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τόνισε ότι όλοι και κυρίως η πολιτεία θα πρέπει να ενισχύσουν την αγροτική παραγωγή η οποία με τη σειρά της θα βοηθήσει τη χώρα να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο.


Στη σύσκεψη με τους κτηνοτρόφους επεσήμανε ότι θα βοηθήσει ώστε να δοθεί λύση στο θέμα της εξισωτικής. Ακόμη ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα μεσολαβήσει για τη μείωση της τιμής πώλησης των ζωοτροφών και οι κτηνοτρόφοι ανέφεραν ότι θα περιμένουν γραπτώς τις απαντήσεις του.


Κατά την είσοδό του στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου δημιουργήθηκε ένα επεισόδιο όταν κάποιοι πέταξαν αυγά εναντίον του.


Αύριο ο κ. Σκανδαλίδης θα βρίσκεται στο Ρέθυμνο και θα έχει σύσκεψη με τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου και το απόγευμα, θα συγκαλέσει αντίστοιχη σύσκεψη στα Χανιά.


http://www.cretalive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου