Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Παίρνει κεφάλι η ΝΔ σε κρυφή δημοσκόπηση του Μαξίμου



Συναγερμός έχει σημάνει στα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων, από κρυφή δημοσκόπηση που φαίνεται ότι έχει διεξαχθεί για λογαριασμό τουΜεγάρου Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αρχή της εβδομάδας, στο γραφείο του Πρωθυπουργούέφτασαν αποτελέσματα έρευνας μεγάλης δημοσκοπικής εταιρείας, με την οποία ηΙπποκράτους έχει τακτική συνεργασία, και από τα οποία προκύπτει ότι για πρώτη φορά το κυβερνών κόμμα υπολείπεται σε ποσοστά της ΝΔ.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαφορά των δύο κομμάτων ξεπερνούν το όριο του στατιστικού λάθους, που μέχρι σήμερα εμφανίζουν οι αισιοδοξότερες για το κόμμα της ....
αξιωματικής αντιπολίτευσης δημοσκοπήσεις και φέρνουν την ΝΔ να προηγείται με περίπου 1,5 με 2 μονάδες. Παράλληλα, πτώση των ποσοστών του καταγράφει σχεδόν σε όλους τους δείκτες αποτελεσματικότητας ο Πρωθυπουργός που φέρεται να έρχεται δεύτερος, μετά τον Αντώνη Σαμαρά.

Τα νέα αυτά ωστόσο δεν είναι παρά μόνο φαινομενικά θετικά για την ΝΔ καθώς, όπως και το ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνει πολύ χαμηλά ποσοστά (οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και τα δύο κόμματα βρίσκονται κάτω από το 20% έκαστο), με τη δεξαμενή των αναποφάσιστων ή «ατοποθέτητων» να διευρύνεται διαρκώς.

Η πληροφορία αυτή αιτιολογεί εν πολλοίς τη στάση των δύο αρχηγών τα τελευταία 24ωρα. Του Πρωθυπουργού από τη μία πλευρά ο οποίος διαμήνυσε στους υπουργούς του ότι ο ίδιος σκοπεύει να συνεχίσει με «όσους θέλουν και μπορούν», επιχειρώντας να κλείσει τα μέτωπα της εσωστρέφειας που βρίσκονται σε διαρκή έξαρση λόγω των επαναλαμβανόμενων ενδοκυβερνητικών αντεγκλήσεων. Και του Προέδρου της ΝΔ από την άλλη, ο οποίος επιχειρεί να ανοίξει την βεντάλια της πολιτικής του, απευθυνόμενος σε ευρύτερες κοινωνικές μάζες με χρονικό σημείο καμπής το «Ζάππειο ΙΙ» όπου θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η επάρκεια στρατηγικής και η πειστικότητας της πολιτικής πρότασης της ΝΔ για την οικονομία.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, κυβερνητικά στελέχη εκμυστηρεύονταν στο “NP” ότι η εξέλιξη αυτή μπορεί να φέρει τούμπα το σχεδιασμό του Πρωθυπουργού για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Πολύ περισσότερο εάν υπάρξουν αξιόπιστες μετρήσεις που καταγράψουν αντίστοιχα ευρήματα, τα οποία θα εμφανίσουν ωφελημένη την ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά, μετά το «Ζάππειο ΙΙ».
Από newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου