Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

End National Debt; Όχι. End National Dummies. Μόνον έτσι θα σωθούμε.


Το Ολυμπία βεβαίως θα ανακαλέσει, όταν έχει στα χέρια του από τους δισεκατομμυριούχους σωτήρες όχι τα 600 δις Ευρώ, αλλά μία ψωροεγγυητική επιστολή τραπέζης για μόλις 200 ψωροχιλιάρικα, δολλάρια όχι Ευρώ, στο όνομα οποιουδήποτε Ελληνικού φιλανθρωπικού ιδρύματος. Μάλιστα, για να μην τα στερήσουμε από την “εξαγορά του χρέους”, το Ολυμπία δεσμεύεται ότι θα καλύψει το collateral εκδoσης της εγγυητικής αμέσως μετά την έκδοση της.

Γράφαμε στις 30/11/2011: Μετά την “τράπεζα της Ανατολής”, ακολούθησαν “τα σταγονίδια της χούντας”. Τότε μεσουρανούσε η γελοιότητα της “μετοχής των δις” από την εξαφανισμένη τράπεζα που θα έσωζε την Ελλάδα. Υπόθεση που είχαμε αναλύσει εδώ: Όποιος έχει μετοχή της Τράπεζας της Ανατολής, χρωστά 135.422 Ευρώ!

Σήμερα, όλως τυχαίως, έχουμε τους ομογενείς με τα 600 δις και καπάκι πάλι τα σταγονίδια του πραξικοπήματος σε μία αρμονική επανάληψη της προσπάθειας αποχαύνωσης του Ελληνικού λαού. Τυχαίο; Τυχαίο που και οι δύο αυτές οπερέτες εξελίχθηκαν πάνω στις εξελίξεις για την απάτη του PSI αλλά και τώρα πάνω στην ψήφιση του προϋπολογισμού που ενσωματώνει πραξικοπηματικά τα νέα μέτρα.

Και ο κόσμος ασχολείται με μεσσιανιστικά παραμύθια και μπακαλόχαρτα. Επειδή όμως δεχόμαστε αρκετά emails, παρά το ότι γράψαμε προ ημερών για το κωμικό του θέματος, απλώς θα αναδημοσιεύσουμε το άρθρο του Ταχάλιαμε την παράκληση το θέμα να λήξει εδώ. Όσο υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν τον μεσσία για να σωθούν αντί να γίνουν οι ίδιοι μεσσίες του εαυτού τους και της πατρίδας τους, δεν υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα. Πολίτες που ανέχονται τον Παπακωνσταντίνου και τον Παπανδρέου να κυκλοφορούν ελεύθεροι, πολίτες που ανέχονται να τους εξαπατούν με “σταγονίδια”, πραξικοπήματα, μπαμπούλες και μαγικά χαρτάκια, είναι απλώς μέρος του προβλήματος.

Σε αυτό το blog, απεχθανόμαστε τους παπατζήδες και τις ψεύτικες ειδήσεις. Έτσι, αναδημοσιεύσαμε το ρεπορτάζ από την ομιλία κάποιων μπατίρηδων ομογενών, που δήθεν κατέθεσαν 600 δις δολάρια (!) σε τράπεζες της Αμερικής και θα μας τα δώσουν “εάν φύγουν οι προδότες”, με ειρωνική διάθεση. Οι ίδιοι είπαν ότι δεν τους δέχεται ο Σαμαράς -τι να δεχθεί ο άνθρωπος!- ενώ τους δέχθηκε ο Χριστόφιας (ψέμμα είναι, τους δέχθηκε ένας υπάλληλός του, ο οποίος μετά τη συνάντηση τραβούσε τις κ…τριχες του).

Η υπόθεση είναι φαιδρή για όσους ασχολήθηκαν ελάχιστα, χωρίς την απόγνωση του πνιγμένου που ψάχνει να κρατηθεί από κάπου και θα ήταν ωραία για να σπάμε πλάκα.

Όμως, υπάρχει τόσος κόσμος εκεί έξω που την παίρνει στα σοβαρά, που είναι τρομακτικό !

Είναι εφιαλτικό το πόσο πολλοί άνθρωποι πιστεύουν σε τέτοια παραμύθια και φανατίζονται κιόλας !

Κόσμος που δεν θέλει να σκεφτεί με στοιχειώδη λογική, με στοιχειώδη ψυχραιμία και να πεί σε αυτούς τους παπατζήδες “καλά, μη μας δίνετε τα 600 δις, δώστε μας μόνο τα 6 να ξοφλήσουμε τους φαρμακοποιούς και να εξαλείψουμε τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων. Τα 594 κρατήστε τα”.

Φυσικά οι άνθρωποι -που σημειωτέον είναι υπόδικοι στις ΗΠΑ για φορολογικές παραβάσεις- δεν έχουν ούτε σεντ! Ανάποδα να τους γυρίσεις δεν πέφτει δολάριο από τις τσέπες τους.

Αυτό που έχουν είναι κάποια ομόλογα, αγνώστου προελεύσεως τα οποία κατέθεσαν ως αξιόγραφα, σε μια ψευτοτράπεζα, κάνοντας δήλωση για την αξία τους. Όταν έρθει η ώρα να πληρωθούν, θα ανακαλυφθεί ότι αξίζουν λίγο λιγότερο από το εφημεριδόχαρτο που τυλίγουμε τις σαρδέλες.

Με πολύ απλά λόγια για να το κατανοήσουν οι λίγοι, που θέλουν να το κατανοήσουν, η όλη υπόθεση έχει ως εξής: Ο Α έμπορος έχει μπλοκ επιταγών. Έκοψε λοιπόν στον Β μια επιταγή, στην οποία γράφει 600 δις ! Ό,τι θέλεις δεν γράφεις σε ένα φύλλο επιταγών; Ε, αυτό έγινε! Μετά πήγε στην τράπεζα και είπε “θέλω να φυλάξω ένα χρεόγραφο μεγάλης αξίας, σε θυρίδα σας”. -Τι αξία δηλώνετε; τον ρώτησε η τράπεζα; -600 δις, απάντησε ο παπατζής.

Αυτή είναι η όλη ιστορία, με απλά λόγια.

(αν θέλετε πλήρη τεκμηρίωση με λεπτομέρειες για το παραμύθι των ομολόγων, δείτε τις αναρτήσεις του Αποστόλη Ζουπανιώτη στο http://www.greeknewsonline.com ή του ΜπαρμπαΝίκου Αρβανίτη στο tsoutsouneros)

Δυστυχώς, αυτοί που θέλουν να ακούσουν αλήθειες που γκρεμίζουν τα όνειρα, είναι λίγοι. Οι πολλοί, χτυπημένοι από την απίστευτη δύναμη των τραπεζιτών και των πολιτικών λαμόγιων, παραιτήθηκαν και αναζητούν σωτηρία από το υπερπέραν….αφού δεν τη βρίσκουν στους πολιτικούς που προδίδουν τα όνειρά τους.

Κάπως έτσι, το χθεσινό μας ειρωνικό άρθρο έσπασε όλα τα ρεκόρ επισκεψιμότητας και αναμεταδίδεται με ενθουσιασμό από χιλιάδες blogs.

Έλεος φίλοι μας, έλεος! Δεν υπάρχει σωτηρία από ομογενείς παραμυθάδες.

Σωτηρία υπάρχει όταν επικεντρωνόμαστε στα υπαρκτά καθημερινά ζητήματα και μάθουμε να ζητάμε από τους πολιτικούς μας, να τηρούν τις υποσχέσεις τους.

Και να σταματήσουν τις αιώνιες καραμέλες περί “πάταξης της φοροδιαφυγής” και “αναδιανομής του πλούτου υπέρ των φτωχών” και “επανεκκίνησης της οικονομίας”.

Όποτε ακούτε τέτοιες μπαρούφες -που είναι το ίδιο γελοίες με την υπόθεση των ομογενών- σηκώστε το τηλέφωνο και πάρτε στο ραδιόφωνο ή στο κανάλι και πείτε στον παπατζή πολιτικό:

“πού είναι ρε καραγκιόζη η λίστα Λαγκάρντ με τους 2.000 φοροφυγάδες που έβγαλαν τα λεφτά στην Ελβετία; Γιατί τους κρύβετε; Είστε κι εσείς μέσα; Γιατί δεν είναι φυλακή ο Παπακωνσταντίνου που “έχασε” τη λίστα;”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου