Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Νέο πολιτικό ατόπημα του Τρικυμία εν κρανίω κ.Γ. Παπανδρέου

Με έκπληξη άκουσε όλη η Ελλάδα χθες  τον Γ. Παπανδρέου να μιλά με σοβαρό ύφος και να καταδικάζει τις πράξεις βίας κατά πολιτικών από κάποιους ακραίους και από άλλους που σιτίζονται από διάφορα μέσα ενημέρωσης. Ας παραβλέψουμε ότι αυτό το έκανε διότι έχει αρχίσει να πέφτει πολύ… σφαλιάρα και γιαούρτι κατά των βουλευτών που ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο.
Επίσης, ας παραβλέψουμε το γεγονός ότι δεν μας εξήγησε ούτε ποιοι είναι οι ακραίοι, ούτε ποιοι είναι διαμορφωτές της κοινής γνώμης που σιτίζονται από κάποια μέσα ενημέρωσης. Στο θολωμένο του μυαλό, του ιδίου και των συμβούλων του, δεν υπάρχει τίποτε άλλο και φυσικά τον εαυτό τους ποτέ δεν τον είδαν στον καθρέπτη. Ίχνος αυτοκριτικής γιατί ο κόσμος βγήκε στις πλατείες και γιατί κάποιοι, έστω και ακραία ορισμένες φορές, τα βάζουν με τους πράσινους βουλευτές.
Εν πάση περιπτώσει, ο κ. Παπανδρέου που κόπτεται για τη δημοκρατία και καταδικάζει τις πράξεις βίας, δεν είπε ούτε μια λέξη για την… χουντικής αντίληψης επιχείρηση της αστυνομίας το διήμερο των επεισοδίων. Δεν τον ενημέρωσε κανείς για τους περισσότερους από 500 τραυματίες; Δεν του είπαν για τους εγκλωβισμένους του μετρό που πνίγηκαν από τα χιλιάδες ληγμένα χημικά της Αστυνομίας;
Και το βασικότερο: Δεν τον ενημέρωσε κανείς ότι ένας δημοσιογράφος που έκανε τη δουλειά του μέσα στα επεισόδια, έχασε την ακοή του από χειροβομβίδα κρότου που έριξε κάποιος αστυνομικός πολύ κοντά του;
Τι έπρεπε να γίνει δηλαδή για να καταδικάσει και την κρατική βία ο κ. πρωθυπουργός; Να θρηνήσουμε θύματα;
Να θυμίσουμε ότι ακόμη περιμένουμε το πόρισμα για τον άγριο ξυλοδαρμό του Γιάννη Καυκά ο οποίος έφτασε ένα βήμα από το θάνατο. Η επίθεση εναντίον του αποδίδεται σε αστυνομικό που τον χτύπησε με τον ατομικό του πυροσβεστήρα. Ακόμη περιμένουμε από τον κ. Παπουτσή το περίφημο πόρισμα.
Ασφαλώς η Αστυνομία δεν επιχειρεί τόσο άγρια και με τόσο μένος αν δεν έχει πάρει συγκεκριμένες εντολές. Και η εντολή της προηγούμενης εβδομάδας ήταν ξεκάθαρη. Να μην μπει κανείς στη Βουλή με οποιοδήποτε κόστος και να καθαρίσει το Σύνταγμα από τους Αγανακτισμένους.
Ξέχασε, λοιπόν, ο κ. Παπανδρέου να καταδικάσει τις πράξεις βίας κατά πολιτών αλλά θυμήθηκε τους πολιτικούς που δέχονται επιθέσεις. Αν αυτό δεν είναι πολιτικό φάουλ είναι σίγουρα ένα ακόμη πολιτικό ατόπημα για τον κ. πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου