Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Γιούνκερ: Ο επισπεύδων … δικαστικός επιμελητής


Ο κ. Γιούνκερ  μας είπε κάτι που  γνωρίζαμε ή τουλάχιστον υποψιαζόμασταν, αλλά δεν θέλαμε να πιστέψουμε. Βέβαια, όποιος έριξε, έστω και μια φευγαλέα ματιά στο Μεσοπρόθεσμό, θα  αντιλήφθηκε τι δεσμεύσεις αναλάβαμε. Όμως, πάλι ελπίζαμε ότι θα μείνει στα ..χαρτιά. Δεν θα ήταν και η πρώτη φορά.
O κ. Γιούνκερ, έβαλε  τα πράγματα στη θέση τους.
Διέλυσε τις αμφιβολίες και τις ψευδαισθήσεις.
Για να μη λέμε ότι δεν ξέρουμε!
Και επειδή ο κ. Γιούνκερ είναι παλιά καραβάνα, δεν διάλεξε τυχαία αυτή τη χρονική συγκυρία για να μας πεί τα νέα.
Προφανώς βιάζονται. Δεν θέλουν να πάει ούτε μια μέρα χαμένη. Και δεν δίνουν δεκάρα αν μας προσβάλουν!  Δεν φαίνεται να τους απασχολούν και οι αντιδράσεις.
Ο κ. Γιούνκερ λειτουργεί ως δικαστικός επιμελητής που επισπεύδει τον πλειστηριασμό…
Άλλωστε, έχουν καταλάβει ότι εδώ και μήνες  η Κυβέρνηση Παπανδρέου δεν έχει το πολιτικό θάρρος (ή τη θέληση)  να προχωρήσει με τις αποκρατικοποιήσεις. Εκτός και αν σκοπίμως άφησαν τα πράγματα να φτάσουν ως εδώ για να απαξιωθούν τα προς πώληση.
Για  να δοθούν, υπό την πίεση  των αναγκών, έναντι «πινακίου φακής».
Φαίνεται ότι ήρθε το ..πλήρωμα του χρόνου.
Άλλωστε στην πρόσφατη κατ’ ιδίαν συνάντηση Παπανδρέου-Γιούνκερ,  ο πρωθυπουργός μας δήλωσε δημοσίως ότι ζήτησε «τεχνογνωσία». Για να πείσει τους …Ιθαγενείς ότι ήταν δικό του το αίτημα και δεν μας επιβλήθηκε.
Έτσι τρείς μέρες μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου,   αποφάσισαν να στείλουν  συμβούλους για να επιταχύνουν τις διαδικασίες και να επιβλέπουν ό,τι όλα θα πάνε σύμφωνα με τις οδηγίες.
Και  πώς θα δεχθούμε ξένους ειδικούς και  συμβούλους; «Μα αφού είστε χώρα περιορισμένης κυριαρχίας;»  Θα είναι η απάντηση.
Είναι απορίας άξιον, πως  ο κ. Βενιζέλος  μας έλεγε αυτάρεσκα ότι με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου αποκαταστάθηκε η αξιοπιστία της χώρας.  Αυτό εννοούσε ή μήπως δεν κατάλαβε τι νομοσχέδιο εισηγήθηκε; Είναι και Συνταγματολόγος…..
Με τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, επισημοποιήθηκε ότι η Ελλάδα είναι χώρα περιορισμένης κυριαρχίας.
Ο κ. Γιούνκερ μας το υπενθύμισε με τον πιο ωμό τρόπο. Ενοχλεί βέβαια η δημόσια ομολογία, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.
Μήπως είναι καιρός να  ξυπνήσουμε και το Μεσοπρόθεσμο να πάει εκεί που πρέπει;
ΚΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου