Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Το «αμερικανικό όνειρο» έγινε εφιάλτης

Γνωρίζατε ότι η Αμερική σήμερα βομβαρδίζει έξι διαφορετικές  χώρες; Και όμως, τα αμερικανικά αεροσκάφη εκτελούν επιδρομές στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στο Πακιστάν, στη Λιβύη, στην Υεμένη, και τώρα και στην Σομαλία.
Υπάρχουν αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις σε περισσότερα από τα μισά κράτη του πλανήτη, και οι στρατιωτικές δαπάνες των ΗΠΑ είναι επταπλάσιες οποιουδήποτε άλλου κράτους. Σίγουρα η Αμερική χρειάζεται ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Αλλά με το δημόσιο χρέος της να εκρήγνυται καθημερινά, μπορεί η Αμερική να συνεχίσει να παριστάνει τον παγκόσμιο χωροφύλακα;
Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι τρελοί που θα θέλουν να βλάψουν τις ΗΠΑ. Όμως, όσο τους βομβαρδίζουμε, τόσο πολλαπλασιάζονται! Η κυβέρνησή μας έχει βάλει σκοπό να ξεπαστρέψει τους τρομοκράτες, όπου κι αν βρίσκονται. Μήπως όμως θα πρέπει να καταλάβουμε όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής; Χρειάζεται στα αλήθεια να αστυνομεύουμε ολόκληρη την υφήλιο για να αισθανόμαστε ασφαλείς στη πατρίδα μας;
Το να παίζουμε το ρόλο του παγκόσμιου χωροφύλακα κοστίζει πολλά. Από την ημέρα που εξελέγη ο Ομπάμα, το αμερικανικό χρέος αυξήθηκε κατά $4 τρισ. Πολλοί πίστευαν ότι ο νέος πρόεδρος θα μας έβγαζε από τα διάφορα πολεμικά μέτωπα. Αυτός όμως τα αύξησε.
Η μέθοδος που ακολουθεί η Ουάσιγκτον δεν έχει περιθώρια επιτυχίας. Ήρθε η ώρα να επανεξεταστεί ριζικά η εξωτερική μας πολιτική. Ήδη, όπως φαίνεται, στον Ομπάμα άρχισε να αρέσει η χρήση  στρατιωτικής βίας. Ούτε καν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει το κογκρέσο για την εμπλοκή μας στη Λιβύη, και τώρα ακούγεται πως ετοιμάζει και μια χερσαία επέμβαση. Για παράδειγμα, ο υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης Dmitry Rogozin δηλώνει πεπεισμένος πως το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για χερσαίες επιχειρήσεις στην Λιβύη.
Η Λιβύη όμως δεν είναι το μόνο σημείο που θα σταλούν αμερικανικά στρατεύματα. Στον ορίζοντα υπάρχει και το ενδεχόμενο επέμβασης στη Συρία.
Τα πράγματα είναι εκτός ελέγχου. Η Αμερική πνίγεται στα χρέη, κι όμως συνεχίζει να πιστεύει ότι μπορεί να παριστάνει το αφεντικό των πάντων. Ακόμη και των συμμάχων μας. Σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post, ο Ομπάμα επέδωσε τελεσίγραφο στον Ισραηλινό πρωθυπουργό να ξεκινήσει εκ νέου ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους, με βάση τα σύνορα πριν από το 1967. Η Αμερική παράτησε τη διπλωματία στη Μ. Ανατολή, και τώρα βασίζεται σε απειλές, τελεσίγραφα, και βομβαρδισμούς.
Όλος ο κόσμος γνωρίζει και θα θυμάται την αλαζονεία μας, και τις αδίστακτες μεθόδους μας. Όταν κάποια μέρα χρειαστούμε βοήθεια, δύσκολα θα μας τη δώσουν.
Το αμερικανικό κράτος είναι ουσιαστικά σε πτώχευση, και το  δημοσιονομικό μας σύστημα καταρρέει. Θα πρέπει να περικόψουμε τις δαπάνες μας.
Ιδού 15 σημαντικοί λόγοι, για τους οποίους η Αμερική θα πρέπει να σταματήσει να παίζει το ρόλο του παγκόσμιου χωροφύλακα:

1-Πρίν ξεκινήσει ο πόλεμος εναντίον της τρομοκρατίας, το εθνικό μας χρέος ήταν κάτω από τα $6 τρισ. Σήμερα είναι υπερδιπλάσιο, και αγγίζει τα $14.3 τρισ.
2-Η Αμερική έχει στρατό σε 130 διαφορετικές χώρες, με 700 περίπου βάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Η διατήρηση τους μας κοστίζει $100 δισ. το χρόνο.
3-Οι στρατιωτικές μας δαπάνες είναι πολύ υψηλότερες από αυτές της Κίνας, της Ρωσίας, της Ιαπωνίας, της Ινδίας, και ολόκληρου του ΝΑΤΟ, μαζί!
4-Οι στρατιωτικές δαπάνες των ΗΠΑ αντιστοιχούν στο 46.5% των συνολικών στρατιωτικών δαπανών του πλανήτη. Ακολουθεί η Κίνα με μόλις 6%.
5-Αν ο Bill Gates χάριζε την περιουσία του στο κράτος, θα καλύπτονταν το δημόσιο έλλειμμα για μόλις 15 ημέρες.
6-Αν συμπεριλάβουμε όλες τις δαπάνες που αφορούν στην άμυνα και που δεν καλύπτονται από τον προϋπολογισμό του πενταγώνου, τότε βλέπουμε ότι οι συνολικές αμυντικές δαπάνες είναι μεταξύ $1 και $1.35 τρισ, για το 2010.
7-Η Αμερική δανείζεται περίπου $168 εκατομμύρια κάθε ώρα που περνά.
8-Το πεντάγωνο ρουφάει το 56% των κρατικών δαπανών.
9-Την περίοδο 2007-10, το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 4.26%, ενώ το δημόσιο χρέος κατά 61%.
10-Η πρώτη εβδομάδα των αεροπορικών επιδρομών στη Λιβύη μας στοίχισε $600 εκατομμύρια. Υπ`όψιν ότι, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανταρτών, στις τάξεις τους συμπεριλαμβάνονται μεγάλοι αριθμοί μαχητών της Αλ Κάιντα που πολεμούσαν το στρατό μας στο Ιράκ. Άρα: Και δεν έχουμε μία, και βοηθάμε την Αλ Κάιντα να καταλάβει την Λιβύη!
11-Κάθε αεροσκάφος τύπου F-22 κοστίζει περίπου $350 εκατομμύρια.
12-Την τελευταία δεκαετία, όλοι οι πόλεμοι, μας κόστισαν πάνω από $1 τρισ.
13-Από το 2001, το συνολικό κόστος των πολέμων στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν αναλογεί με $3.600 για κάθε κάτοικο των ΗΠΑ.
14-Μια μόνο ημέρα πολέμου στο Αφγανιστάν, κοστίζει περισσότερα χρήματα απ όσα χρειάστηκαν για να κτιστεί το πεντάγωνο.
15-Το αμερικανικό δημόσιο χρέος αντιστοιχεί στο 1/3 του συνολικού παγκόσμιου δημόσιου χρέους.

Η τακτική των βομβαρδισμών όλων αυτών των χωρών μας κάνει ακόμη πιο ανασφαλείς. Δημιουργεί περισσότερους εχθρούς από όσους εξολοθρεύει.
Ο αμερικανικός στρατός είναι τόσο εξαπλωμένος, που μάλλον δεν θα μπορεί να αντιδράσει αποτελεσματικά σε μια σοβαρή απειλή.
Όποιος αγαπά τους στρατιώτες μας θα πρέπει να απαιτεί να γυρίσουν πίσω. Χάνουμε πάρα πολλούς απ αυτούς, χωρίς να έχουμε πετύχει το παραμικρό.
Την ίδια ώρα που βομβαρδίζουμε δεξιά και αριστερά, ο Ομπάμα έχει συρρικνώσει το πυρηνικό μας οπλοστάσιο, με αποτέλεσμα να είμαστε πιο ευπρόσβλητοι σε μια πραγματική απειλή από τη Ρωσία ή την Κίνα.
Είναι σαν κάποιος να μάτιαξε την κυβέρνησή μας. Δεν κάνει  τίποτα το σωστό. Με ότι και αν καταπιάστηκε ο Ομπάμα, απέτυχε.
Η Αμερική χρειάζεται ισχυρό στρατό. Το να αστυνομεύει όμως ολόκληρο το πλανήτη είναι λάθος.Το να βομβαρδίζουμε και να καταλαμβάνουμε χώρες της Μ. Ανατολής είναι στρατηγική γκάφα, και το μόνο που κερδίζουμε είναι περισσότεροι εχθροί.
Παράλληλα, οι αμυντικές μας δαπάνες επιδεινώνουν την ήδη άσχημη οικονομική μας κατάσταση.
Αν κάνω λάθος διορθώστε με.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου