Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Εκλογικό συμπέρασμα: Ας υποκλιθούμε στους εξουσιαστές της τρόϊκας. Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται……

Με την διαδικασία του δευτέρου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, έκλεισε ένα κεφάλαιο που ταλάνισε απερίγραπτα την εν κρίση ευρισκόμενη χώρα. Νικητές και ηττημένοι θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους και βεβαίως ο λαός, ο μέγιστος χαμένος, τα δικά του.
Γενική διαπίστωση ότι το κυβερνών κόμμα της τρόϊκας τα κατάφερε περίφημα και ανέλπιστα. Και δικαίως πανηγυρίζει διότι, απέδειξε παντοιοτρόπως ότι διαθέτει πανίσχυρο εκλογικό μηχανισμό τον οποίο δύναται να τον ενεργοποιήσει όταν και όποτε επιθυμεί, διαθέτει κομματικό στρατό εν υπηρεσία ευρισκόμενο, είναι αποτελεσματικό στην προπαγάνδα και στις υποχθόνιες διαβουλεύσεις και στην πανουργία, πέραν των υποσχέσεων που εδόθησαν.   Όλα αυτά απεδείχθησαν στην πράξη στις χθεσινές εκλογές, οι οποίες, υποβοηθούμενες και από την τεράστια αποχή του εκλογικού σώματος, θα παραμείνουν στην ιστορία του τόπου για τις εκ βάθρων ανατροπές που συντελέστηκαν.
Ανέτως λοιπόν εξάγεται το συμπέρασμα ότι, όσοι επέλεξαν τους υποψηφίους που υπέδειξε το κυβερνών κόμμα, υποστηρίζουν πασιφανώς και την πολιτική του, άρα και το μνημόνιο. Έτσι κατά τεκμήριο δύναται να λεχθεί ότι:
Δεν ανήκουν σε εκείνους που αντιστρατεύονται το μνημόνιο.
Δεν ανήκουν στην νεολαία η οποία πλήττεται από ανεργία και αβεβαιότητα μέλλοντος.
Δεν ανήκουν στους μισθωτούς και συνταξιούχους προς τους οποίους οι εξουσιαστές μείωσαν αισχρώς τις αποδοχές τους κάνοντάς τους πτωχότερους.
Δεν ανησυχούν για τις εξελίξεις στο Αιγαίο, στην Θράκη, στο Μακεδονικό.
Δεν ανήκουν στις τάξεις εκείνων που λόγω της κρίσεως έχασαν την εργασία τους ή έκλεισαν τα καταστήματά τους. Ίσως εκείνοι που κατέφυγαν εκτός Ελλάδος μαζί με τις επιχειρήσεις τους, να στήριξαν τους εξουσιαστές.
Και βεβαίως δεν ανήκουν σε εκείνους που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχιας και σε εκείνους που καθημερινώς αναζητούν το μεροκάματο.
Οι άλλοι, που στήριξαν τους εξουσιαστές, πρέπει να είναι έτοιμοι, φανταζόμαστε, να στηρίξουν ασμένως και αδιαμαρτύρητα και τα όποια μέτρα θα παρθούν εις βάρος τους στη συνέχεια. Τα μέτρα όμως θα αφορούν το σύνολο του λαού και εδώ έχουμε ενστάσεις.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως ηττήθηκε κατά κράτος και λόγω κακών επιλογών και λόγω αρχηγικής αδυναμίας και λόγω ελλείψεως στρατηγικής και λόγω κακού σχεδιασμού και λόγω του κακού και του ψυχρού καιρού του και του ανερματισμού του.
Όσο για το 53% της αποχής πανελλαδικά, ναι μεν είναι τεράστιο ποσοστό, αλλά δυστυχώς δεν μετρά και όπως απεδείχθη ουδείς το λαμβάνει υπόψη. Ούτε βεβαίως το μήνυμά του. Χώρια που αυτοί που ακολούθησαν αυτή την τάση δεν έχουν πλέον λόγο για τις εξελίξεις όσο και αν δεν αρέσει αυτό…..
Συμπέρασμα: Ας υποκλιθούμε στους εξουσιαστές της τρόϊκας.
Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου