Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Αυστριακή ρουκέτα για την Ελλάδα !!!


Την ώρα που η τρόικα κάνει φύλλο και φτερό τον προϋπολογισμό και οι υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης τρέχουν και δεν φτάνουν για να καλύψουν τις απαιτήσεις της, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών έβαζε ...βόμβα στα θεμέλια του μηχανισμού στήριξης, απειλώντας  να μη μας δώσει η χώρα του τα υπόλοιπα χρήματα του δανείου. 

«Η Ελλάδα δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών της και συνεπώς η Αυστρία έχει επιφυλάξεις για την έγκριση της τρίτης δόσης του δανείου, το Δεκέμβριο», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Γιόζεφ Πρόλ.

Ο Αυστριακός υπουργός οικονομικών πρόσθεσε επίσης ότι «θα εκφραστεί πολύ επικριτικά» για το θέμα αυτό, κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup. 

Η Κομισιόν από την πλευρά της συστήνει αυτοσυγκράτηση και διαμηνύει ότι θα πρέπει να αναμένουμε τα αποτελέσματα του ελέγχου των απεσταλμένων της τρόικας στην Αθήνα. 

Στις δηλώσεις του Αυστριακού υπουργού απάντησε έντονα η Αθήνα, επισημαίνοντας ότι όλοι σεβόμαστε τις υπογραφές μας και υπογραμμίζοντας ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι έχουν κάνει τεράστιες θυσίες. Μετά τις αντιδράσεις ο Αυστριακός υπουργός ανασκεύασε μερικώς τις δηλώσεις του τονίζοντας ότι η Βιέννη θα καταβάλει την τρίτη δόση του δανείου, ύψους 190 ευρώ, εφόσον πληρούνται οι προυποθέσεις. 

Εκρηκτικό πάντως κλίμα αναμένεται να επικρατήσει στη συνεδρίαση του Eurogroup  απόψε, καθώς κανείς δεν γνωρίζει αν τέτοιου είδους απειλές προς την Ελλάδα εκφράσουν και άλλοι ευρωπαίοι υπουργοί. Ανησυχία επικρατεί και για την Ιρλανδία, καθώς βρίσκεται στον προθάλαμο του μηχανισμού στήριξης. Δεν είναι τυχαίο πως τα spread για την Ελλάδα εκτοξεύτηκαν πάλι στις 915 μονάδες βάσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου