Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Τίμησαν τον Κεμάλ Ατατούρκ οι υποψήφιοι δήμαρχοι...!



Τελετή στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής!
Η μειονότητά μας όπως πάντα, δεν μας άφησε μόνους, είπε με νόημα ο Μουσταφά ΣαρνίτςΥποψήφιοι δήμαρχοι, διεκδικητές δήμων της Ροδόπης, εν ενεργεία και πρώην βουλευτές βρέθηκαν στην τελετή μνήμης του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ που διοργάνωσε το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά την πιστή τους προσήλωση σε κάθε πρόσκληση του προξενείου. Με αγάπη και σεβασμό, έτσι μεταδίδουν ότι μνημονεύτηκε στη Δυτική Θράκη ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, όπως κάθε χρόνο, τουρκόφωνα μέσα της περιοχής.Στη σύντομη τελετή στις 09.05 τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και μετά ο τουρκικός εθνικός ύμνος. Ακολούθως παιδιά απήγγειλαν ποιήματα και έγιναν ομιλίες. Μιλώντας στην τελετή ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς ανέφερε, «η μειονότητά μας όπως πάντα, δεν μας άφησε μόνους. Υπήρχε μεγάλη συμμετοχή, μεγάλη συγκέντρωση.
Μια μεγάλη συγκέντρωση από συλλόγους, πολιτικούς, πρόεδρους συλλόγων και άλλους πολίτες της μειονότητας, δεν μας άφησαν μόνους αυτήν τη μέρα μνήμης. Οφείλω τις ευχαριστίες μου σε όλους. Φυσικά ο Ατατούρκ ήταν ένας από αυτούς, ο ίδιος ήταν από την Ρούμελη, οι πρόγονοι του ήταν εποχή ζούσαν στη Μακεδονία. Ο Ατατούρκ κατά καιρούς έζησε στη Θεσσαλονίκη και στο Μοναστήρι. Για αυτό είναι ένας άνθρωπος που βγήκε από αυτά τα χώματα. Για αυτό ο Δυτικοθρακιώτης αγκαλιάζει με μια άλλη στοργή τον Ατατούρκ, και βλέποντας ότι σε σχέση με πέρσι η αγάπη αυτή συνεχίζει να μεγαλώνει, και αυτό μας παρέχει μεγάλη ικανοποίηση». Στην τελετή παρέστησαν ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Κομοτηνής Σιμπέλ Μουσταφάογλου, Αρριανών Χαλήτ Μεμέτ και Ιμπραήμ Σερίφ, οι ψευτομουφτήδες Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς και άλλοι.
Οι ομογενείς μας γιόρτασαν, μεταδίδει το TRTΗ είδηση διοργάνωσης τελετής στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής μεταδόθηκε από τουρκικά μέσα ενημέρωσης και έχει ενδιαφέρον να καταγραφεί πως για παράδειγμα το κρατικό TRT καταγράφει στην ιστοσελίδα του την είδηση. «Όπως κάθε χρόνο και φέτος ο Μεγάλος ηγέτης Ατατούρκ τιμήθηκε στην επέτειο θανάτου του στη Δυτική Θράκη. Στην τελετή τίμησης που διοργανώθηκε στο Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής συμμετείχαν πλήθος ομογενών. Τηρήθηκε σιγή σεβασμού στις 9:05, την ώρα που απεβίωσε ο μεγάλος ηγέτης και απαγγέλθηκε ο εθνικός ύμνος από τους παρευρισκόμενους. Έπειτα εκφωνήθηκαν ομιλίες και τα τουρκόπουλα της Δυτικής Θράκης απήγγειλαν ποιήματα», αναφέρει η είδηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου