Έντονες διεργασίες καταγράφονται στον πολιτικό χώρο που ξεκινά από την κεντροδεξιά και φτάνει μέχρι τις παρυφές της Χρυσής Αυγής, καθώς τουλάχιστον δύο πολιτικές κινήσεις καταγράφονται στην παρούσα φάση.
Κινήσεις που τουλάχιστον η μία έχει να κάνει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μια σοβαρότατη εσωκομματική κρίση με άγνωστο αποτέλεσμα.
Μέσα στο κόμμα που ίδρυσε ο Π.Καμμένος, ομάδα κορυφαίων στελεχών πλέον τον αμφισβητούν ευθέως. Θεωρούν ότι το κόμμα δεδομένης της πτώσης της ΝΔ έπρεπε "να πετάει" και αντ'αυτού, όλη την φθορά την καρπούται η Χρυσή Αυγή.
Συγκεκριμένα του καταλογίσουν ότι "Οταν οι χρυσαυγίτες "δια πυρός και σιδήρου", κτίζουν μηχανισμό σε ολόκηρη την Ελλάδα, εμείς δεν έχουμ ακαταφέρει ακόμα να στήσουμε στους μεγάλους νομούς γραφεία του κόμματος".
Επίσης του καταλογίζουν έλλειψη κατάρτισης ουσιαστικής ιδεολογικής πλατφόρμας που να κινείται πέρα από το αντιμνημονιακό μέτωπο. Ακόμα αντιδρούν κάθετα με την ιδέα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. "Πως είναι δυνατον να συνεργαστούμε με ένα τέτοιο κόμμα που στο εσωτερικό του οι ακραίοι αριστεριστές έχουν βρει καταφύγιο;" διερωτώνται.
Σήμερα στην κοινή συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής και Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο βασικός πόλος που βρίσκεται απέναντι από τον Π.Καμμένο, ο βουλευτής Ευβοίας και πρώην υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος έριξε το γάντι στον Π.Καμμένο και το εντυπωσιακό είναι ότι έχει μαζί του και τον Χ.Ζώη, ο οποίος μπορεί να μην είναι βουλευτής, αλλά ενέχει θέση περίπου ... "αντιπροέδρου".
Χαρακτηιστικό είναι ότι δεν επέτρεπαν στον Π.Καμμένο καν να αποχωρήσει, κάτι που δεν πέτυχαν με αποτέλεσμα να να φτάσει η κατάσταση στα άκρα και όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και της διάσπασης, να είναι ανοικτά. Αυτή την ώρα έχει συγκληθεί η ΚΟ μετά από απαίτηση των περισσότερων από τους 18 βουλευτές στα γραφεία των ΑΝΕΛ στην Λεωφ. Συγγρού.
ΜΙα δεύτερη πολιτική κίνηση (η οποία μπορεί να συναντήσει κάου την πρώτη...) έρχεται από τονανεξάρτητο βουλευτή, Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος έχει προχωρήσει σε συζητήσεις με διάφορα διαγραμμένα πρώην στελέχη της ΝΔ, ειδικά από το χώρο της ΔΑΚΕ, αλλά και με βουλευτές και στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων για δημιουργία ενός "Χριστιανοδημοκρατικού" κόμματος.
Παρατηρητές των τεκταινομένων, τουλάχιστον δέκα βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι είναι κάθετα αντίθετοι με την ακολουθούμενη μνημονιακή πολιτική του Α.Σαμαρά και θέλουν με κάποιο τρόπο να διαφοροποιηθούν προ των εκλογών...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου