Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Αφόρητες πιέσεις στον Κώστα Καραμανλή να επιστρέψει. Διαδήλωση θυμίζουν οι αφίξεις στο γραφείο του



Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θυμίζουν τις περισσότερες φορές οι επισκέψεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή. Παρέλαση, στην κυριολεξία, γίνεται τις τελευταίες μέρες στην Παναγή Κυριακού, με αφορμή τις αστοχίες του κ. Στουρνάρα στο φορολογικό που ξεσήκωσαν πλήθος αντιδράσεων από τη μεσαία τάξη που αποτελεί και τη βάση της Νέας Δημοκρατίας.Και μπορεί τα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού να θυμίζουν νεκροταφείο, δεν συμβαίνει το ίδιο με το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στην πλατεία Μαβίλη.
«Κεντρικά γραφεία κόμματος γίνεται τις περισσότερες μέρες της βδομάδας το πολιτικό γραφείο του Κώστα Καραμανλή» λέει βουλευτής που έχει εικόνα και προσθέτει ότι: «η συχνότητα με την οποία μπαινοβγαίνουν οι επισκέπτες δείχνει τον προβληματισμό και την ανησυχία που υπάρχει στην ΚΟ της ΝΔ».
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες πάνω από τα 2/3 της ΚΟ έχουν περάσει από το γραφείο μόνο τις τελευταίες ημέρες ενώ τα τηλέφωνα έχουν «σπάσει» από στελέχη και δημοσιογράφους που θέλουν να συναντήσουν τον πρώην Πρωθυπουργό.

Όσοι παρακολουθούν τη κινητικότητα που παρουσιάζεται, αναφέρουν ότι ο Καραμανλής, θυμίζει τις καλές εποχές, όταν ανέλαβε τις τύχες ενός διαλυμένου κόμματος και το έθεσε σε τροχιά εξουσίας, επαναφέροντας τη ΝΔ στο κέντρο της πολιτικής σκακιέρας. Ο Κώστας Καραμανλής βλέπει σε καθημερινή βάση, βουλευτές και δημοσιογράφους, κυρίως πολιτικούς συντάκτες.
Οι βουλευτές γκρινιάζουν για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης και του κόμματος, ανησυχούν για τα αποσπασματικά σενάρια περί επανίδρυσης της ΝΔ με συμμετοχή φθαρμένων προσώπων από το ΠΑΣΟΚ. 
Ο Κώστας Καραμανλής γνώριζε εδώ και καιρό και τις εσωτερικές συγκρούσεις στους Ανεξάρτητους Έλληνες και μάλιστα τις τελευταίες ημέρες δέχεται πίεση να αναλάβει πρωτοβουλία για επανένωση της παράταξης. Όπως υποστηρίζουν αρκετοί βουλευτές, ενδεχόμενη διάσπαση των ΑΝ.ΕΛ είναι χρυσή ευκαιρία για την ανασύνταξη της κεντροδεξιάς.

Αυτό που απασχολεί, όμως, περισσότερο είναι τι λέει στους συνομιλητές του, ο πρώην πρωθυπουργός. «Συνήθως ακούει» λένε, όσοι τον συνάντησαν το τελευταίο διάστημα και στέλνει μήνυμα ενότητας: «Στηρίζουμε την παράταξη και τον αρχηγό της, στη δύσκολη μάχη που δίνει για τη σωτηρία της χώρας, δεν είναι ώρα για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και συζητήσεις».

Όσοι γνωρίζουν καλά τον πρώην πρωθυπουργό λένε ότι το τελευταίο διάστημα είναι έντονα προβληματισμένος για το μέλλον της χώρας αλλά και τις αντοχές της κοινωνίας από την καταιγίδα των μέτρων που πλήττουν τους μικρομεσαίους που αποτελούν τον παραγωγικό ιστό της.
Αξιόπιστη πηγή επισημαίνει μιλώντας στο newpost.gr ότι «στις άμεσες προτεραιότητες του κ. Καραμανλή είναι να συναντηθεί με τον κ. Σαμαρά και να συζητήσει μαζί του διεξοδικά όλα τα ζητήματα που αφορούν τόσο την παράταξη όσο και την χώρα». 
Νίκος Παναγιωτόπουλος
http://newpost.gr/post/175032/karamanlis-tora-stirizoyme-tin-parataksi-kai-ton-arxigo-tis/

kourdistoportocali

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου