Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΛ Παραιτήθηκε ο Χρήστος Ζώης


Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι αποχωρεί από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Χρήστος Ζώης. Όπως αναφέρεται ο Χ. Ζώης πρόκειται σε λίγη ώρα να εκδόσει ανακοίνωση σχετικά με τους λόγους της αποχώρησής του.
Η παραίτηση του Χρήστου Ζώη έρχεται λίγες ώρες μετά την έκτακτη συνεδρίαση –και θυελλώδη όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια- συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος όπου τόσο ο ίδιος όσο και ο Κώστας Μαρκόπουλος είχαν ασκήσει έντονη κριτική στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο για την ακολουθούμενη πολιτική, ενώ νωρίτερα είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από το κόμμα ο Γιάννης Μανώλης.
Ο Χρήστος Ζώνης είχε διαγραφεί  από την ΝΔ στις 13 Φεβρουαρίου  2012 γιατί καταψήφισε την Β' Δανειακή Σύμβαση. Στις 19 Μαρτίου 2012 προσχώρησε στο κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ  στις 3 Απριλίου μετά από την συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εξελέγη Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος. Στις εκλογές  της 6ης Μαΐου 2012, εξελέγη για πέμπτη φορά και στην ίδια εκλογική περιφέρεια.
Στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012, δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής. Ωστόσο, λίγες μέρες αργότερα  ανέλαβε Εκπρόσωπος Τύπου των του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Η ανακοίνωση παραίτησης του Χρήστου Ζώη ως εξής:
«Η δήλωση που  είχα κάνει στις 19/03/2012, πριν την ένταξη μου στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, κατέληγε ως εξής:
"Τις ημέρες που προηγήθηκαν άκουσα πολλούς, πάρα πολλά και μέτρησα τις γνώμες και τις παροτρύνσεις. Δεν διακατέχομαι απ΄ το άγχος της «πολιτικής αποκατάστασης» ούτε ορίζουν τις αποφάσεις μου οι «υποσχέσεις» και οι κάθε είδους «αμοιβές». Μόνο κίνητρο μου είναι η πορεία της χώρας και η ανάγκη να εργαστούμε για ν’ αλλάξουμε τη μοίρα μας. Τη μοίρα που ορίζουν σήμερα ψυχροί, αδιάφοροι και κυνικοί λογιστές που βλέπουν μπροστά τους μόνο το κέρδος και αγνοούν τον άνθρωπο".
"Σ' αυτή την  κρίσιμη περίοδο αποδέχομαι την  πρόταση του Κινήματος των  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και συστρατεύομαι  στον αγώνα τους. Θα εργαστώ για να αποτελέσουμε όχι μόνο μια δύναμη έκφρασης της λαϊκής αντίδρασης αλλά και φορέα μια ς πρότασης η οποία συμβάλλει στην αναγκαία για τον τόπο Εθνική Στροφή.
Με ρόλο ισότιμο  στην Ευρώπη. Η Ελλάδα δεν είναι  αποικία.
Με Εθνική Αξιοπρέπεια. Οι Έλληνες δεν είμαστε παρίες ούτε πειραματόζωα".
»Ό,τι είχα τότε δηλώσει εξακολουθεί να ισχύει και να το πιστεύω σήμερα περισσότερο από ποτέ. Εάν είχα μια ελαχιστότατη επιφύλαξη, μετά τις χθεσινές εξελίξεις στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Διοικούσας Επιτροπής, σήμερα το πρωί, ακούγοντας τη συνέντευξη του προεδρεύοντος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σε ραδιοφωνικό σταθμό εγκατέλειψα κάθε ελπίδα. Κανείς δεν μπορεί να συνομιλήσει με το «χάος», την αφερεγγυότητα, την υποκρισία και την πολυγλωσσία.
Είναι προφανές ότι από τη στιγμή τούτη υποβάλλω την παραίτηση μου στους συνεργάτες μου με τους οποίους δούλεψα 24 ώρες το 24 ώρο σε συνθήκες πολιτικά και τεχνικά δύσκολες. Τους ευχαριστώ και τους εύχομαι καλό κουράγιο.
Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με όλους όσοι μοιραζόμαστε όχι μόνο τις ίδιες πολιτικές απόψεις αλλά και το ίδιο πλαίσιο αρχών και αξιών.
Ο αγώνας μας είναι ιερός. Οφείλουμε να τον  υπερασπιστούμε και να τον προστατέψουμε από άστοχες έως και επικίνδυνες για τη χώρα ιδέες που είναι άγνωστο που και πως κυοφορούνται το τελευταίο διάστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου