Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

"ΒΓΑΙΝΟΥΝ" ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ Ενοχλημένοι οι Σκοπιανοί με την στάση των Βουλγάρων


Ευτυχώς έχουμε και τους Βούλγαρους να "πατάνε" πόδι στις τρελές απαιτήσεις των Σκοπιανών και έτσι όσο δεν βάζουν μυαλό Ευρώπη δεν βλέπουν, τόσο απλό!
«Τα Σκόπια είναι βέβαιο ότι θα παραμείνουν χωρίς ημερομηνία το Δεκέμβριο, αφού η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκει συμμάχους για να εμποδίσει τις διαπραγματεύσεις των Σκοπίων. Η Βουλγαρία και η Γαλλία υποστήριξαν τις ελληνικές θέσεις- Τα Σκόπια πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουν τις σχέσεις με τους γείτονές τους και στη συνέχεια να τεθούν σε διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες», αναφέρει ο ανταποκριτής της σλαβικής τηλεόρασης των Σκοπίων Κανάλ 5, Ѓорги Томиќ .
Μισή ώρα πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών της ΕΕ, ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Νικολάι Μλαντένοφ, δήλωσε ότι η Σόφια εμμένει στη θέση της ακολουθώντας το παράδειγμα του Μαυροβουνίου για ένα χρονοδιάγραμμα της χώρας  μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Μέχρι τον Ιούνιο αν υπάρξει βελτίωση στις σχέσεις καλής γειτονίας θα καθοριστεί και η στάση της χώρας για τη λήψη της ημερομηνίας έναρξης των διαπραγματεύσεων, όπως δήλωσε.
«Δίνουμε έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και να τερματίσει η αντιβουλγαρική εκστρατεία  που κάθε μέρα βιώνει η κοινωνία μας από το γείτονα. Δεν είναι καλές οι σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών με βάση τις ευρωπαϊκές αξίες. Η συζήτηση γίνεται για το επόμενο βήμα, το οποίο θα πρέπει να κάνουν τα Σκόπια. Κανείς δεν επιζητά την οπισθοδρόμησή της ανάπτυξής τους, θέλουμε η χώρα να βαδίσει μπροστά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πληροί απολύτως κριτήρια και καθήκοντα», δήλωσε ο Μλαντένοφ.
Την ένταξη των Σκοπίων- άνευ όρων- υποστήριξε, όμως,  η Αυστρία.
«Αυτή η χώρα είναι υποψήφια από το 2005 και πληροί όλα τα κριτήρια. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να οριστεί μια ημερομηνία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Ράινχολντ Λοπάτκα, γράφει στη διαδικτυακή ενημέρωση του, το σλαβικό κανάλι ‘5’ των Σκοπίων.
Κάτι τρέχει με όλα τα γερμανόφωνα κράτη, έχουν κάποιο φετίχ με τα Βαλκάνια και τον διαμελισμό τους σε κρατίδια. Μήπως μετά τους Γερμανούς που ονειρεύονται το Δ' Ράιχ, έχουμε και την Αυστρία να ονειρέυεται την αναβίωση της Αυτοκρατορίας της...πριγκίπισσας Σίσσυ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου