Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Λίστα Λαγκάρντ, a la "Ίμια": H EYΠ την βρήκε και την παρέδωσε, οι πολιτικοί την έθαψαν!

Image


Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών βρίσκεται πίσω από την ανακάλυψη και διαβίβαση της λίστας Λαγκάρντ στην κυβέρνηση Παπανδρέου και πλέον βρισκόμαστε ενώπιον "Ιμίων της οικονομίας".
Όπως η ΕΥΠ είχε την πληροφορία την βραδιά των Ιμίων ότι επίκειται απόβαση σε ελληνικό νησί και η τότε κυβέρνηση Σημίτη αδιαφόρησε, έτσι και τώρα η ΕΥΠ, χωρίς να άπτεται των αρμοδιοτήτων της το όλο ζήτημα, σε μια επίδειξη εθνικής υπευθυνότητας τα στελέχη της κατάφεραν να βρουν την λίστα και να την παραδώσουν, αλλά είχε την ίδια τύχη με την πληροφορία περί απόβασης των Τούρκων στα Ίμια από την πολιτική ηγεσία:
Ύποπτη διαχείριση που κυμαίνεται μεταξύ εγκληματικής αδιαφορίας και συγκάλυψης των συμμστεχόντων σε αυτή. Όλη την ευθύνη στο ΣΔΟΕ μεταφέρει ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφορικά με την τύχη της λίστας
Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός Οι κονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου ομολόγησε σε δήλωσή τους ότι:  
«Στις αρχές καλοκαιριού του 2010 με πλησίασε ο τότε διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και μου είπε ότι από γαλλική πηγή (με τον Γάλλο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών) ενημερώθηκε ότι υπάρχει μια λίστα με στοιχεία Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα και πως η γαλλική πλευρά θα ήταν διατεθειμένη να παραδώσει υλικό με συνεννόηση   αρμόδιων υπουργών. Με ρώτησε αν την θέλουμε. Του απάντησα "Ναι". Σε συνάντηση μου με την κυρία Λαγκάρντ αποφασίσαμε να γίνει η παραλαβή των στοιχείων με την προϋπόθεση της διακριτικότητας.

Τον Οκτώβριο του  2010 κατόπιν των ενεργειών της ΕΥΠ, παραδόθηκε δια της επίσημης διπλωματικής  οδού το υλικό χωρίς διαβιβαστικό αλλά με σημείωμα ενός γάλλου διπλωμάτη. Σε κάθε αρχείο περιλαμβανόταν στοιχεία για κάθε ένα από τα 2.000 φυσικά πρόσωπα έως το 2007. Ζήτησα συνολική εικόνα.
Σε περισσότερα από τα μισά πρόσωπα δεν υπήρχαν αποτυπωμένες καταθέσεις σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Τα υπόλοιπα ποσά ήταν ελαφρώς πάνω  από τα 2 δισ. δολάρια. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων συγκεντρώνονταν σε λίγα ονόματα όπως ένα γυναικείο όνομα με καταθέσεις 550 εκατομμυρίων δολαρίων (σ.σ.: να υποθέσουμε ότι η εν λόγω κυρία τα είχε ΟΛΑ δηλωμένα στη εφορία...)».
Και μετά; Μετά έγινε ότι και στα Ίμια: Η πληροφορια της απόβασης "παράπεσε", όπως και η λίστα Λαγκάρντ σε κάποιο στικάκι... Ο λαός έχει μια παροιμία: "Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι". Τι παραπάνω να κάνουν οι λειτουργοί υπηρεσιών όπως η ΕΥΠ όταν η πολιτική ηγεσία περίπου ενοχλείται όταν κάνουν την δουλειά τους;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου