Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Βαρύ κλίμα στη ΝΔ: Επιστολές κατά τρόϊκας - Αρνήσεις διαγραφής Σταυρογιάννη

Image


Mίνι ανταρσία στο εσωτερικό της ΝΔ, προάγγελος πιθανότατα εξελίξεων στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς σημειώθηκε όταν οιυ βουλευτές της ΝΔ και μέλη του πειθαρχικού συμβουλίου του κόμματος Γ. Βλάχος και Γ. Καρασμάνης αρνήθηκαν να συμμετέχουν στη συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Δευτέρας που θα συνεδρίαζε για την διαγραφή του βουλευτή Φθιώτιδας Ν. Σταυρογιάννη.
Η άρνησή τους να συμμετάσχουν στο πειθαρχικό είχε ως αποτέλεσμα την αντικατάστασή τους και τελικά την ομόφωνη απόφαση διαγραφής τους από τους Ι. Τραγάκη (ναι, αυτόν που διόρισε όλο του το σόϊ στην Βουλή), Αθ. Μπούρα, Αθ. Νάκος και Σπ. Ταλιαδούρος.
Οι Γ.Βλάχος και Γ.Καρασμάνης αρνήθηκαν με το επιχείρημα ότι ήταν αντιδεονοτλιγικό να συμμετάσχουν σε ένα πειθαρχικό που θα διέγραφε έναν βουλευτή που είχε υιοθετήσει τις ίδιες απόψεις για τις οποίες είχαν διαγραφεί και οι ίδιοι τωον Φεβρουάριο όταν ο Α.Σαμαράς διέγραψε το 25% της ΚΟ του κόμματός του και μετά πήρε 18,92% στις εκλογές του Μαΐου.
Αυτό ήταν το δεύτερο κρούσμα αντίστασης. Το πρώτο σημειώθηκε πριν μερικές ημέρες όταν τρεις βουλευτές της ΝΔ ετοίμασαν κείμενο-επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, στην οποία το κύριο αίτημα ήταν να διακοπούν οι συζητήσεις με την τρόικα, αλλά εντοπίστηκε η προσπάθειά τους προειδοποιήθηκαν με διαγραφή και η μίνι ανταρσία κατεστάλη εν τη γενέσει της ή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν στη ΝΔ: Τουλάχιστον μία δεύτερη επιστολή-φωτιά διακινείται αυτή την ώρα και ζητεί ... υπογραφές βουλευτών της ΝΔ.
Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι ετοιμάζονται και άλλοι δύο βουλευτές να καταψηφίσουν τα μέτρα, αλλά και ότι στην ΚΟ της ΝΔ επικρατεί αναταραχή καθώς οι βουλευτές γίνονται δέκτες σφοδρών παραπόνων από τους πολίτες και η εικόνα έχει αρχίσει να θυμίζει το ΠΑΣΟΚ του καλοκαιριού του 2011.
Σε μια προσπάθεια να "μαζέψει" την ΚΟ πο Α.Σαμαράς θα προχωρήσει σε έκτακτη συνεδρίαση μάλλον την Τρίτη (χωρίς να αποκλείεται και άλλη ημέρα της ερχόμενης εβδομάδας πριν ξεκινήσει η μάχη στην Βουλή), εφ'όσον σήμερα περάσει το πακέτο των μέτρων που ζητεί το πρώην κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ  και νυν υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά, Γιάννης Στουρνάρας.

Ομως, πολλοί βουλευτές, εκ των οποίων αρκετοί νεοεκλεγέντες που έχουν εκλεγεί με την αντιμνημονιακή σημαία, εμφανίζονται προβληματισμένοι ενόψει της ψηφοφορίας του νέου σκληρού πακέτου μέτρων

Στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους πολλοί επικρίνουν την ηγετική ομάδα για τους χειρισμούς της έναντι της τρόικας και μιλούν για λανθασμένη διαπραγματευτική στρατηγική που ακολούθησε ο Γ.Στουρνάρας και παρέσυρε και τον Α.Σαμαρά. Αλλοι, θεωρούν ότι έχει παραμεριστεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο Α,Σαμαράς λειτουργεί με τον παλαιό κυβερνητικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ στα οικονομικά υπουργεία και τους Δ. Σταμάτη (υπουργός Επικρατείας) και Κ. Μπούρας (διευθυντής του γραφείου του). Κορυφαίοσ τέλεχος της ΚΟ ακούστηκε να λέει στο περιστύλιο της Βουλής ότι"Κυβερνά η ΠΟΛΑΝ, τι μπορούμε να κάνουμε εμείς οι νεοδημοκράτες;"

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου